Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ακορντεόν» στην εφοδιαστική…

0koyti

Κατάσταση «ακορντεόν» στην εφοδιαστική με κίνδυνο να σπάσει η αλυσίδα λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας θεωρούν πιθανό αναλυτές που παρακολουθούν τις διακυμάνσεις στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων. Σε ένα webinar που είχε αντικείμενο την αποτύπωση της κατάστασης που έχει «επιβάλει» η πανδημία συγκλίνουσες ήταν οι απόψεις αναλυτών αλλά και εμπειρογνωμόνων σε θέματα συνδυασμένων μεταφορών ότι οι έντονες διακυμάνσεις στην κίνηση φορτίων αποτελεί «απειλή». "Σε διάστημα δύο μηνών πήγαμε από μια πλήρη κατάρρευση της ζήτησης, και τα αιτήματα από τους πελάτες να καθυστερήσουν το φορτίο κατά τη μεταφορά, επειδή τα καταστήματα ήταν κλειστά, σε μια κατάσταση όπου δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου πλοία σε αδράνεια", δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος Drewry Stijn Rubens αποτυπώνοντας ευκρινώς την μεταβολή που σε παγκόσμια κλίμακα ήταν μεγάλη. Η εικόνα στα λιμάνια της Βρετανίας με τα κενά εμπορευματοκιβώτια και την συμπίεση των χώρων εναπόθεσης με ταυτόχρονη αύξηση των χρεώσεων διακίνησης και εναπόθεσης αποτέλεσε επίσης στοιχείο του προβληματισμού ως προς την διαμόρφωση των χρεώσεων και της αντιστοιχίας τους με βάση τα καθιερωμένα πλαίσια. Όπως αναφέρθηκε μια καλά οργανωμένη αλυσίδα εφοδιασμού έχει ως στόχο να αντιστοιχίσει τη ζήτηση με την προσφορά με την επιφύλαξη του λιγότερο δυνατού αποθέματος, με έγκαιρη παράδοση. Στο σημείο αυτό καταγράφηκε επίσης έντονος προβληματισμός για την ανταπόκριση της «άκρης» της αλυσίδας σε επίπεδο κούριερ. Κανείς δεν είχε προβλέψει την μαζική αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες ουσιαστικά εν μία νυκτί αλλά και τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία στο θέμα των χώρων αποθήκευσης και της εγγύτητας τους προς τον τελικό καταναλωτή. Ωστόσο τα ερωτήματα παρέμειναν ως προς το κατά πόσο η εφοδιαστική θα αντιδράσει με ταχύτητα στις επόμενες αλλαγές που είναι απρόβλεπτες λόγω της πανδημίας και της επίπτωσης της στα οικονομικά δεδομένα.
Η Angela Titzrath, Πρόεδρος της Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) δήλωσε χθες απευθυνόμενη στους μετόχους της HHLA ότι μέλλον του κλάδου της εφοδιαστικής πέρα από την πανδημία COVID-19 παραμένει αβέβαιο και ότι ενδέχεται να μην είναι δυνατή για κάποιο χρονικό διάστημα μεγαλύτερη μακροοικονομική σαφήνεια. Η ισχυρή γυναίκα της HHLA έβαλε την παράμετρο της «σαφήνειας» σημειώνοντας ότι ο ιός δεν είναι η μόνη αβεβαιότητα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή αλλά και οι εμπορικές σχέσεις που διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα έθεσε δέσμη ερωτημάτων όπως "ποια κατεύθυνση θα πάρουν οι ΗΠΑ μετά τις προεδρικές εκλογές; Σε ποια βάση θα συνεχίσουν η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο τη συνεργασία τους στο μέλλον; Και ποιος θα κυβερνήσει τη Γερμανία όταν τελειώσει η εποχή Μέρκελ του χρόνου;» για να παρατηρήσει ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον για την HHLA παραμένει εξαιρετικά ευμετάβλητο, ακόμη και πέρα από την πανδημία.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter