Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παγκόσμιο χάος;

01075885 εμπορευματοκιβωτία

Μία μαζική κυβερνο-επίθεση σε ασιατικά λιμάνια θα μπορούσε να κοστίσει 110 δις δολάρια σύμφωνα με εκτιμήσεις δηλαδή όσο περίπου στοίχησαν το 2018 οι φυσικές καταστροφές στον πλανήτη σύμφωνα με το πόρισμα έρευνας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Ωστόσο το εν λόγω πόρισμα που εμφανίζει την οικονομική διάσταση που μπορεί να λάβει μία συντονισμένη κυβερνο-επίθεση ήδη προκάλεσε τους πρώτους εφιάλτες στα επιτελικά στελέχη των εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και τους αντασφαλιστές. Αιτία όχι η οικονομική συνέπεια αλλά το «παγκόσμιο χάος» που θα μπορούσε να προκληθεί με τα «τρελά και τα «παγωμένα» εμπορευματοκιβώτια με τα μεν να πηγαίνουν αλλού αντί για αλλού και τα άλλα να μένουν είτε επί των πλοίων είτε επί τω ζωνών εναπόθεσης. Η υπόθεση αυτή δεν αποτελεί επιστημονική φαντασία αλλά μία εξέλιξη του υπό κλίμακα συμβάντος με την MAERSK όπου χρειάστηκε ένα τρίμηνο και πλέον για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Να σημειωθεί τελος ότι στις πρόσφατες συζητήσεις για την 5G «εποχή» όπου οι αυτοματισμοί στα λιμάνια θα είναι διαδεδομένοι σε πολλά επίπεδα το ενδεχόμενο κυβερνο- επίθεσης εξετάζεται πλέον ως η κορυφαία απειλή με δεύτερη αυτή των καταστροφών από πυρκαγιές σε εμπορευματοκιβώτια ή διαρροές χημικών προϊόντων.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter