Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανισορροπία στο ισοζύγιο ανδρών- γυναικών καταγράφει ο ESPO

0ισοζύγιο

Άκρως ενδιαφέροντα για την εξαγωγή συμπερασμάτων είναι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ESPO σήμερα με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.

Στο επιστημονικό δυναμικό που ασχολείται στην λιμενική βιομηχανία η ζυγαριά κλείνει υπέρ των ανδρών με ποσοστό της τάξης του 68,24% έναντι 31,76% των γυναικών με ορισμένους τομείς δραστηριοτήτων η γυναικεία παρουσία να πλησιάζει την ανδρική χωρίς ωστόσο να επηρεάζει καθοριστικά την συνολική εικόνα.
Πρόσφατα στοιχεία αναλύσεων που είδαν το φώς της δημοσιότητα εξ αφορμής του σημερινού εορτασμού επανέφεραν στο προσκήνιο την γενικευμένη διαπίστωση ότι η ψηφιακή τεχνολογία και ιδιαίτερα η είσοδος των ηλεκτρονικών υπολογιστών στον έλεγχο του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού των λιμένων επιτρέπει πλέον στις γυναίκες που διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση να χειριστούν από τις αίθουσες των κομπιούτερ το ίδιο αποτελεσματικά με τους άνδρες συναδέλφους τους τις γερανογέφυρες, και όχι μόνο. Να σημειωθεί ότι ο λιμενικός τομέας ίσως είναι ο μόνος τομέας μαζί με εκείνο της ναυτιλίας που «έμειναν πίσω» στο θέμα της εισόδου περισσότερων γυναικών στην ενεργό δράση έναντι άλλων τομέων του οικονομικού γίγνεσθαι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter