Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έρχεται η νέα γενιά λιμενεργατών

0computer

Την αρχή του τέλους της εποχής των «παραδοσιακών» λιμενεργατών σηματοδότησε η σύναψη συνεργασίας των λιμένων Rotterdam, New York, New Jersey, Vancouver, Los Angeles, Busan, Singapore, Barcelona, Riga, Le Havre, Trieste και Hamburg.

Τα εν λόγω λιμάνια το προσεχές διάστημα θα προωθήσουν προγράμματα τα οποία στόχο θα έχουν την «μετεξέλιξη» του ανθρώπινου δυναμικού με την εξοικείωση του στις ψηφιακές τεχνολογίες που πλέον κατακλύζουν τις λιμενικές λειτουργίες. Πρόκειται ουσιαστικά για τον εκσυγχρονισμό του ρόλου των σύγχρονων λιμενεργατών που σε επίπεδο γνώσεων θα προσομοιάζουν περισσότερο με χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς πλέον τα συστήματα που τοποθετούνται στα λιμάνια απαιτούν γνώσεις πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ. Πρόσφατη έρευνα πάντως που αφορούσε στο ανθρώπινο δυναμικό στα λιμάνια και τη ναυτιλία γενικότερα δεν άφησε περιθώρια για παρανοήσεις καθώς τόσο οι λιμενεργάτες όσο και οι ναυτεργάτες ιδίως οι αξιωματικοί θα πρέπει να γνωρίζουν τους χειρισμούς των νέων συστημάτων για λιμάνια και αυτοματοποιημένα πλοία. Τέλος υπενθυμίζεται, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που είδε το φώς της δημοσιότητας , ότι η ψηφιακή τεχνολογία τουλάχιστον για τα λιμάνια θα οδηγήσει σε μείωση των θέσεων εργασίας των λιμενεργατών καθώς πολλές εργασίες πλέον έχουν αυτοματοποιηθεί ή θα αυτοματοποιηθούν λίαν προσεχώς.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter