Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ευρωπαϊκά λιμάνια: Ασφάλεια και κυβερνοεπιθέσεις στο προσκήνιο

APM 3

Η αναμενόμενη θέση σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας σε θέματα ασφαλείας στα λιμάνια της βόρειας θάλασσας, και όχι μόνο, μετά τα γεγονότα του Βελγίου επανέφερε στο προσκήνιο τις συζητήσεις για την ασφάλεια και τις κυβερνοεπιθέσεις. Κατά τους εμπειρογνώμονες τρομοκρατία και κυβερνοεπιθέσεις έχουν κοινό στοιχείο ότι αποτελούν «ασύμμετρες απειλές» και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ στα λιμάνια έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας κάτι που όμως δεν φαίνεται πως έχει εξαλείψει τον προβληματισμό των αρμοδίων σε θέματα ασφαλείας για το αν και κατά πόσον τα όποια μέτρα είναι αποτελεσματικά.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι διεξήχθησαν συζητήσεις επι συζητήσεων με αφορμή το «σκανάρισμα» των εμπορευματοκιβωτίων, ανάλογες για το ενδεχόμενο μεταφοράς «βρώμικων βομβών» κλπ.

Τελευταία σχεδόν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε παγκόσμια κλίμακα για θέματα ασφαλείας οι κυβερνοαπειλές και κυβερνοεπιθέσεις βρέθηκαν στην κορφή της ατζέντας των θεμάτων ασφαλείας πρωτίστως με την οικονομική τους διάσταση αλλά και τις προστασίας των πληρωμάτων και δευτερευόντως με τη διάσταση της τρομοκρατίας. Που τώρα ελέω των εξελίξεων μάλλον και οι δύο διαστάσεις προσλαμβάνουν άλλης σημασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter