Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο χορός στα logistics είναι... ροκ

amv

Ποιες είναι οι καλύτερες διαδρομές: Ποιοι οι καλύτεροι , ταχύτεροι και προ πάντων οικονομικότεροι συνδυασμοί μέσων από και προς ένα λιμάνι; Τα ερωτήματα αυτά φαίνεται το τελευταίο διάστημα να ταλανίζουν υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων του τομέα των logistics και γενικότερα εκείνων που εμπλέκονται στις συνδυασμένες μεταφορές καθώς εντός του έτους εκτιμάται ότι θα υπάρξει μία πρώτη εικόνα της αναδιαμόρφωσης που συντελείται στις εμπορευματικές ροές. Αν και τα βασικά ερωτήματα συνθέτουν ένα πλαίσιο τα επι μέρους κάνουν την «διαφορά» καθώς διαφαίνεται ότι και ο τομέα των logistics θα χρειαστεί να «βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη» για επενδύσεις και ανανέωση υλικοτεχνικών υποδομών. Το «σκηνικό» και ο ρυθμός είναι ροκ.

Με δεδομένο ότι το συντομότερο είναι και το οικονομικότερο για το... παγκόσμιο εμπόριο στοιχεία αναλύσεων που είδαν το φώς της δημοσιότητας εστιασμένα σε επί μέρους ερωτήματα «έριξαν λάδι στη φωτιά».

Των αναλυτών βεβαίως που επιχειρούν επί ευρωπαϊκού εδάφους να αποτυπώσουν την «επόμενη ημέρα» μέσα από την αποτύπωση των διαθέσεων όσων εμπλέκονται στη διακίνηση εμπορευμάτων με επίκεντρο μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι την τελευταία διετία οι ποτάμιες μεταφορές προστέθηκαν δυναμικά ενώ οι σιδηροδρομικές βρίσκονται σε φάση ανασύνταξης δυνάμεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter