Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προσεχώς ρομποτικά container terminals

Khalifa Port Container Terminal

Κρατήστε δύο στοιχεία :Ρομποτικό container terminal. Οκτώ Ιουνίου Grange Hotel in London. Ναι, εκεί πρόκειται να παρουσιαστεί η αιχμή της τεχνολογίας της ρομποτικής που θα αφορά στις λειτουργίες των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων. Η τεχνολογία έχει σημειώσει αλματώδη εξέλιξη στους τομείς των αυτοματισμών και σε βαθμό που η ανθρώπινη παρουσία λίαν συντόμως θα είναι «προαιρετική» και αυστηρά περιοριζόμενη στον αναγκαίο έλεγχο μίας αλληλουχίας υπολογιστικών συστημάτων που θα εκτελούν όλες τις λειτουργίες ενός τέρμιναλ. Κάτι δηλαδή σε αναλογία με τις γραμμές παραγωγής των σύγχρονων οχημάτων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά με ρομπότ προσαρμοσμένα στις λιμενικές λειτουργίες.

Τα νέα που έρχονται από τις εταιρίες που αναπτύσσουν τέτοια συστήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το επόμενο βήμα στις επενδύσεις θα είναι η αυτοματοποίηση των εμπορικών λιμενικών λειτουργιών και μέχρι του σημείου όπου η τεχνολογία το επιτρέπει. Ή μάλλον μέχρι του σημείου όπου οι τεχνολογικές εφαρμογές θα έχουν λάβει μορφή υπερμηχανών αντί σάρκας και οστών των σημερινών χειριστών.

Με την βασική λογική «ο χρόνος είναι χρήμα» πολλά θα έχουν να συζητηθούν στην εν λόγω διοργάνωση όπου θα λάμψουν δια της παρουσίας τους «φωτεινά μυαλά» της τεχνολογικής επανάστασης που συντελείται και στον λιμενικό τομέα αλλά και επώνυμα υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών και λιμενικών ηγεσιών. Άλλωστε οι τελευταίες διοργανώσεις στην Αραβική χερσόνησο έδωσαν τον «παλμό» του ενδιαφέροντος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter