Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Μαλλιά κουβάρια» για λιμενική ντιρεκτίβα;

espo logo.jpg

Με τον European Sea Ports Organization (ESPO) να επισημαίνει ότι η αναφορά Fleckenstein αποτελεί μία καλή βάση για συνομιλίες με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ για τη χάραξη βασικών παραμέτρων της λιμενικής πολιτικής το διήμερο των σχετικών εργασιών που διανύουμε (7-8/3)παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και τούτο γιατί από το 2013 και εντεύθεν έχει κυλίσει σημαντικός χρόνος ως προς τη βασική διαμόρφωση μίας εικόνας που εν πολλοίς είχε απεικονίσει και την αγωνία των διοικητικών σχημάτων των ευρωπαϊκών λιμένων επί ορισμένων βασικών θεμάτων που εν πολλοίς αντανακλά σε μείζονος σημασίας θέματα ανταγωνιστικότητας.

Μέχρι σήμερα η εικόνα με τις διαφοροποιήσεις επί βασικών θεμάτων, που σε ορισμένες των περιπτώσεων ήταν έως και έντονες, είχε «σπρώξει» τις διαδικασίες σχηματοποίησης ενός βασικού πλαισίου. Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ESPO βάζει έξι βασικές παραμέτρους που βρίσκονται υπό συζήτηση ενώ αύριο θα επιχειρηθεί να αποτυπωθεί ένα βασικό πλαίσιο καθώς υπάρχει μία σωρεία «τροπολογιών- ενστάσεων» μερικές εκ των οποίων επιδρούν και σε θέματα απασχόλησης.

Η αυριανή πάντως συζήτηση θα παρουσιάσει ενδιαφέρον για το αν και κατά πόσον θα υπάρξει ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί όλους τους εμπλεκόμενους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter