Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σχέδιο για mega ports στη Βαλτική

Gdansk port 954

Το πολωνικό λιμάνι του Gdansk φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο μεγάλο project για την ανάπτυξη mega ports. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα γιγάντιο λιμάνι στη Βαλτική, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε εταιρείες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων να το λειτουργήσουν ως hub port με διασυνδέσεις logistics στην ανατολική Ευρώπη.

Ήδη Κινέζοι επενδυτές έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και σύμφωνα με τα στοιχεία, ο στόχος είναι μέσα στο 2016 να έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη ούτως ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν και να το λειτουργήσουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Στον αντίποδα η Ρωσική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επενδύσει δις αμερικανικών δολαρίων για τη κατασκευή στο Καλίνινγκραντ αντίστοιχου μεγάλου λιμανιού, το οποίο θα εκμεταλλευθεί βυθίσματα τα οποία είναι μεγαλύτερα των 19 μέτρων γεγονός που επιτρέπει τον κατάπλου των μεγαλύτερων προς ώρας πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αλλά και εκείνων που πιθανώς θα τα διαδεχτούν με ακόμα μεγαλύτερες μεταφορικές ικανότητες που απαιτούν βυθίσματα κοντά στα 20 μέτρα.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι το 2016 θα είναι η χρονιά της Βαλτικής όσον αφορά την ανάπτυξη μεγάλων λιμανιών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter