Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνια: Είναι «έτοιμα» για τα Ultra-Large Container Ships (ULCS);

Triple E class ship

«Πεδίον -προβληματισμού- δόξης λαμπρόν» αποτελεί ήδη το θέμα περί του κατά πόσον πραγματικά είναι έτοιμα τα λιμάνια σε Ευρώπη και ΗΠΑ να εξυπηρετήσουν τα Ultra-Large Container Ships (ULCS) αλλά και αυτά να υποστηριχθούν επίσης σε πραγματικούς χρόνους από τα logistics. Με το ένα σκέλος να αφορά στην υιοθέτηση της τελευταία λέξης της τεχνολογίας το άλλο σκέλος αφορά στο κατά πόσο οι χρόνοι εξυπηρέτησης ανα λιμάνι διαμορφώνουν τις απαιτήσεις σε ταχύτητα, άρα και σε κατανάλωση καυσίμων, δεδομένης της προσπάθειας βελτίωσης της «αξιοπιστίας» των ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Το θέμα των ταχυτήτων αλλά και του κόστους των καυσίμων φαίνεται ότι θα αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχών αναλύσεων καθώς από τα συμπεράσματα των οποίων μπορεί να επισυμβούν κοσμογονικές αλλαγές στις συχνότητες σε ρότες που τώρα δοκιμάζονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σημασίας που δίδουν τα λιμάνια είναι ότι οι κατάπλοι Ultra-Large Container Ships προσλαμβάνουν εορταστικής διάστασης καθώς θεωρείται ότι «εκπέμπουν» μήνυμα προς τους επιτελείς των ναυτιλιακών εταιριών να εμπιστευθούν τα λιμάνια που έχουν ανταποκριθεί «ικανοποιητικά».

Εμπειρογνώμονες πάντως θεωρούν ότι το προσεχές έτος θα είναι έτος «δοκιμασίας» για τα μεγάλα λιμάνια αλλά και για τους επιτελείς τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter