Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Deutsche Bahn: Οι μηχανοδηγοί συνεχίζουν την απεργία τους. «Απειλή» χάους στα λιμάνια

apergia twn mixanodigwn sti germania.w l

Ο επικεφαλής του συνδικάτου των μηχανοδηγών της Γερμανίας GDL Κλάους Βέσελσκι δήλωσε χθες ότι η επταήμερη απεργία του κλάδου θα συνεχιστεί καθώς απορρίφθηκε η πρόταση που είχε κάνει στους εργαζομένους η σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn για τον ορισμό ενός ουδέτερου διαμεσολαβητή προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματά των απεργών.

"Δεν θα τολμούσα να σταθώ μπροστά σας και να σας πω ότι θα αναστείλουμε την απεργία με βάση αυτήν την ανεπαρκή πρόταση, την οποία ήδη συζητήσαμε. Αυτή δεν είναι πρόταση", τόνισε ο Βέσελσκι.
Η απεργία που ξεκίνησε την Δευτέρα θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι τις 09.00 της Κυριακής (10.00 ώρα Ελλάδας), πρόσθεσε.

Το GDL κήρυξε απεργία την Δευτέρα με βασικό αίτημα τη χορήγηση αυξήσεων 5% και τη μείωση των ωρών εργασίας από τις 39 σε 37 σε εβδομαδιαία βάση. Ζητά επίσης να μπορεί να διαπραγματευτεί μισθολογικές αυξήσεις και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στους σιδηρόδρομους, πέραν των μηχανοδηγών.

Στο μεταξύ εξ αιτίας των κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών μεταξύ των άλλων δεν έχουν εκτελεστεί και δρομολόγια φορτηγών συρμών από και προς τα Γερμανικά λιμάνια γεγονός που συσσωρεύει εμπορευματοκιβώτια απειλώντας με αρρυθμία τους ευαίσθητους ρυθμούς που έχουν κατορθώσει να διατηρήσουν μετά το «πρώτο σοκ» της δρομολόγησης μεγάλων σε μεταφορική ικανότητα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Το βάρος της εξέλιξης καλείται να σηκώσει τώρα το οδικό δίκτυο αν και , όπως εκτιμούν, εμπειρογνώμονες σε θέματα μεταφορών είναι πρακτικά αδύνατο χωρίς το σιδηρόδρομο να κινηθούν οι όγκοι των εμπορευμάτων στους σωστούς χρόνους.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter