Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Boxships: Προσπάθεια βελτίωσης της αξιοπιστίας

container 887

Με χαμηλά στην αξιοπιστία των εταιρειών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και «ιστορικά», έκλεισε το 2014 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν μερικά εκ των οποίων έχουν αναλυθεί και από τη Drewry Consultants. Αιτία της πτώσης ήταν η παρατηρηθείσα αδυναμία των μεγάλων κατά κύριο λόγο εταιρειών να ανταπεξέλθουν στους όγκους εμπορευματοκιβωτίων που διακίνησαν τα μεγαλύτερα σε μεταφορική ικανότητα teu πλοία εταιρειών που δρομολογήθηκαν μέσα στο 2014.

Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις των λιμανιών της Β. Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ, όπου προς στιγμήν όπως και το TheSeaNation έχει αναφέρει, απειλήθηκε να μείνει χωρίς τα κατάλληλα εμπορεύματα η εορταστική αγορά των Χριστουγέννων, καθώς από τις καθυστερήσεις είχαν παγιδευτεί εμπορεύματα σε λιμάνια της Ασίας.

Το γεγονός της πτώσης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις καταβαλλόμενες προσπάθειες των εταιρειών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων να πλησιάσουν τους ποσοστιαίους δείκτες πάνω από το 80%, κάτι που κατά τους αναλυτές φαίνεται προς ώρας ανέφικτο εάν δεν βελτιωθούν οι ρυθμοί εξυπηρέτησης στα μεγάλα λιμάνια και επιλυθούν προβλήματα διαχείρισης των μεγάλων όγκων εμπορευματοκιβωτίων που καταπλέουν σε αυτά

Οι ναυτιλιακές εταιρείες εξακολουθούν να διατηρούν ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσουν τις απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου, αλλά εναπομένει στα μεγάλα λιμάνια να βρουν τους ρυθμούς τους με βάση τα νέα δεδομένα.

Αναλυτές εικάζουν ότι το α' εξάμηνο του έτους θα αναλωθεί στην προσπάθεια απάλειψης της πτώσης αλλά και αύξησης των ποσοστών της αξιοπιστίας με δεδομένο ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα έχουν γνωστοποιηθεί τα νέα σέρβις κατά κύριο λόγο των μεγάλων συμμαχιών και των περιφερειακών σχηματισμών αυτών σε κάθετες και οριζόντιες γραμμές όπου σε αυτή τη φάση συμβαίνει αναδιανομή των στόλων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter