Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ολλανδία- Ιταλία δίνουν έμφαση στις σιδηροδρομικές συνδέσεις

holland rotterdam port

Σιδηροδρομικής κοσμογονίας επί Ευρωπαϊκού εδάφους συνέχεια. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του τομέα των συνδυασμένων μεταφορών στην παρούσα φάση Ολλανδία και Ιταλία δίνει έμφαση στη σιδηροδρομική σύνεση των λιμένων τους. Δεδομένων των εξελίξεων που έχουν δρομολογήσει οι «συμμαχίες» οι ανάπτυξη των εν λόγω συνδέσεων προσλαμβάνει ιδιαίτερης σημασίας καθώς το παγκόσμιο εμπόριο αναζητά τις συντομότερες και ακριβέστερες χρονικά μεθόδους παράδοσης και διασποράς των εμπορευμάτων.

Με βάση τις εν λόγω πληροφορίες το Ρότερνταμ μέσω του Rotterdam's Rail Service Centre (RSC) θα συνδεθεί με το Ιταλικό rail hub του Melzo, ανατολικά του Μιλάνο με έξι συρμούς ανά εβδομάδα με κάλυψη και από τους Γερμανικούς σιδηροδρόμους με τελικούς πορισμούς τους τερματικούς σιδηροδρομικούς σε Padova, Frosinone και Bari. Βόρεια το λιμάνι του Ρότερνταμ εξυπηρετεί ένα μεγάλο δίκτυο short sea γραμμών με πλοία που καλύπτουν γραμμές με Βρετανία, Σκανδιναβία, Βαλτική, Ρωσία και Ισλανδία ενώ αντίστοιχα το λιμάνι του Bari εξυπηρετεί επίσης ένα μεγάλο δίκτυο S.S.S..

Το τελευταίο διάστημα το "ΤheSeaNation" έχει αναφερθεί στην κοσμογονία των συνδέσεων μεταξύ ευρωπαϊκών λιμένων σιδηροδρομικώς, των λιμένων με πρόσωπο στη Μεσόγειο σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία ενώ έχει επισημάνει και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο σε συνδυασμό με το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν τα λιμάνια του Πειραιά, Βόλου, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης. Εκ των γεγονότων τέλος είναι προφανές ότι η επισήμανση των παραγωγικών τάξεων της χώρας να μην χαθεί το momentum για λιμάνια και σιδηρόδρομο καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter