Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πύλη εισόδου φρούτων Χιλής Ολλανδικά λιμάνια

rotterdam 7

Των φρονίμων τα παιδιά... Στην περίπτωση του Ρότερνταμ δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για τις εισαγόμενες ποσότητες εξαγόμενων φρούτων από τη Χιλή στο πλαίσιο δημοσιοποίησης στοιχείων έτους για εμπορεύματα κατά τομέα που καταπλέουν στο Ρότερνταμ. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα στο πλαίσιο των ενεργειών του λιμένα για αύξηση των «κινήσεων» σε αυτό αλλά και του διαμετακομιστικού έργου συνέβη συνάντηση εκπροσώπων των εξαγωγέων φρούτων της Χιλής με αντιπροσωπεία Ολλανδών επιχειρηματιών με επικεφαλής το Δήμαρχο του Ρότερνταμ με στόχο την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων και βέβαια του ρόλου του λιμένα ως πύλης εισόδου φρούτων προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Με βάση τα στοιχεία στο εν λόγω λιμάνια κατέπλευσαν 64.000 τόνοι μήλων, 69.000 τόνοι επιτραπέζιων σταφυλιών, 49.000 τόνοι αβοκάντο, 13.000 τόνοι ακτινίδιων, 9.000 τόνοι blueberries, 4.000 τόνοι limes και 1200 τόνοι εσπεριδοειδών.

Οι εν λόγω ποσότητες εκτός από τις Ολλανδικές αγορές διεσπάρησαν στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω του συστήματος των logistics (συνδυασμένες μεταφορές ποταμόπλοιων, σιδηροδρομικών συρμών και φορτηγών οχημάτων).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter