Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αμβούργο: Εξελιγμένο σύστημα οδικών ροών σε λειτουργία

amvourgo-limani-4432

Ναι συμβαίνει και αυτό στην εξελικτική πορεία των εμπορικών λιμένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία το εμπορικό λιμάνι του Αμβούργου για να αποφύγει το κυκλοφοριακό κομφούζιο επιστρατεύει το Port Road Management Centre που διαθέτει.

Αλλά με εξελιγμένο λογισμικό το οποίο και θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τους οδηγούς φορτηγών οχημάτων που διακινούν εμπορευματοκιβώτια. Βασικός στόχος είναι η αποσυμφόρηση των εκτάσεων εναπόθεσης αλλά και η γρήγορη απομάκρυνση των εμπορευματοκιβωτίων με προορισμό τους αποδέκτες τους. Να σημειωθεί ότι από το σύστημα θα είναι ωφελημένοι κυρίως οι οδηγοί των οχημάτων καθώς θα ελαχιστοποιηθούν οι χρόνοι αναμονής με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σχετικά πρόσφατα το theseanation είχε αναφερθεί στις κινήσεις των μεγάλων λιμένων της Β. Ευρώπης και των εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί σε όλα τα επίπεδα χρήσης σύγχρονου λογισμικού με στόχο την ελαχιστοποίηση των χρόνων ανταπόκρισης και εξυπηρέτησης των πλοίων αλλά και διαχείρισης του όγκου των φορτίων που εισέρχονται και εξέρχονται στις λιμενικές τους ζώνες. Με γνώμονα το γνωστό «ο χρόνος είναι χρήμα» τα στοιχεία της παραγωγικότητας συνεπικουρούμενα και από το ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν πλέον βασική παράμετρο στην διαρκώς εντεινόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των λιμένων της Β. Ευρώπης αλλά και μεταξύ των λιμένων της Β. Ευρώπης με εκείνα της νότιας με «μέτωπο» στη Μεσόγειο.
Τέλος από πενταετίας και πλέον έχουν κάνει την εμφάνισή τους και εφαρμογές με δορυφορική τεχνολογία, για την παρακολούθηση φορτίων και του χρόνου διακίνησής τους από τον εντολοδόχο αποστολέα στον τελικό παραλήπτη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter