Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: «Κοντράρει» την Βαρκελώνη ο Πειραιάς…

krouaziera OLP

Ενώ ο Πειραιάς απολείπεται μίας προβλήτας (4ης) για να καταλάβει μία από τις τρείς πρώτες θέσεις των εμπορικών λιμένων της Ευρώπης μία άλλη προβλήτα, τα έργα της οποίας ξεκίνησαν χθες, «απειλεί» την πρωτοκαθεδρία των Ισπανικών λιμένων στην κρουαζιέρα. Πρόκειται για τη νέα προβλήτα και την ανοδομή της η οποία θα προσδώσει άλλο αέρα και δυναμική στο λιμάνι του Πειραιά που φαίνεται ότι θα είναι ένας ισχυρός αντίπαλος προερχόμενος από την... ανατολική Μεσόγειο. Το γεγονός φαίνεται ότι δεν διέλαθε της προσοχής των υψηλόβαθμων στελεχών της παγκόσμιας κρουαζιέρας δύο εκ των οποίων έδωσαν παρών στην χθεσινή τελετή στον ΟΛΠ από την Carnival και την Rοyal Caribbean International. Καταλύτης των εξελίξεων η εκπεφρασμένη και καταγεγραμμένη διάθεση από πλευράς της ΟΛΠ- COSCO να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σύνολο των λιμενικών εγκαταστάσεων του Πειραιά όπου εμπεριέχεται και το σύνολο των υποδομών της κρουαζιέρας. Μάλιστα η διάθεση αυτή έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των εταιριών της κρουαζιέρας καθώς έχει επίσης συνδεθεί με την διάθεση ανάπτυξης τω τουριστικών ροών από την Κίνα προς το λιμάνι του Πειραιά με δύο εταιρίες του κινεζικού αερομεταφορέα και βέβαια της ανάλογης διάθεσης που έχει επιδείξει το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού να προσκαλέσει την ανερχόμενη τουριστική αγορά της Κίνας. Να σημειωθεί ότι το θέμα του κοροναϊού θεωρείται πρόβλημα «τρέχουσας επικαιρότητας» καθώς προβλέπεται η αντιμετώπισή του αλλά και για το γεγονός ότι οι εταιρίες της κρουαζιέρας σχεδιάζουν τα προγράμματά τους με ορίζοντα πενταετίας όπως και οι «συνδεδεμένοι» με την κρουαζιέρα tour operatores. Να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος όμιλος της παγκόσμιας κρουαζιέρας, CARNIVAL CORPORATION δραστηριοποιείται με 7 ή 8 εταιρείες από τις 9 που κατέχει. Μάλιστα η μόνη που δεν επισκέπτεται την Ελλάδα είναι αυτή που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην περιοχή της Αυστραλίας και της Ν.Α. Ασίας. Το ίδιο και ο όμιλος της ROYAL CARIBBEAN INTERNATIONAL, ο οποίος έχει δρομολογημένα στην Ελλάδα πλοία και από τις 7 εταιρείες που συνδέονται μαζί του συμπεριλαμβανομένων και των TUI και MARELLA που βρίσκονται σε κοινοπραξία. Να σημειωθεί επίσης ότι από το 2021 εντάσσει ελληνικές προσεγγίσεις στα προγράμματά της και η Disney Cruise Line . Μύκονος, Σαντορίνη αλλά και Κατάκολο και Κεφαλονιά είναι μερικά από τα λιμάνια που θα προσεγγίζουν τα πλοία της εταιρίας που κάνει την «έκπληξη» με την ένταξη της Κεφαλονιάς στις προσεγγίσεις της. Στους πρώτους κυκλικούς πλόες πάντως είναι ενταγμένο το Disney Magic.Πάντως χθες για μία ακόμη φορά καταγράφηκε επίσης η τάση αναζήτησης των παραμέτρων ενδυνάμωσης του πλαισίου για να καταστεί ο Πειραιάς hom port τόσο απο Κινεζικής πλευράς όσο και απο φορείς των παραγωγικών τάξεων του Πειραϊκού χώρου που προσβλέπουν στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Κοροναϊός και «μανιφέστο»

Στο μεταξύ «μανιφέστο» συνέταξαν 50 διεθνείς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον ευρωπαϊκό τουριστικό και ταξιδιωτικό κλάδο συμπεριλαμβανομένης της CLIA που εκπροσωπεί την κρουαζιέρα αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον κοροναϊό στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι η δημόσια ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των κυβερνήσεων και αναγνωρίζουν τις κατευθυντήριες γραμμές που εξέδωσε για τον κορωνοϊό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με την ισχυρή υποστήριξη του UNWTO. Μάλιστα σημειώνεται πως «ταξιδιωτικοί περιορισμοί που είναι αυστηρότεροι από αυτές τις συστάσεις ενδέχεται να προκαλέσουν περιττό συναγερμό, διαταραχές και δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς. Μεταφέρουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς το λαό της Κίνας» και προσθέτουν: «Πρέπει να στηριχθούμε στην κληρονομιά της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να διασφαλίσουμε ότι οι Κινέζοι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι και σεβαστοί σε όλη την Ευρώπη. Από τη διευκόλυνση της έκδοσης θεωρήσεων σε ελκυστικές προσφορές, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεργαστούν για να επιτρέψουν και να υποστηρίξουν μια ισχυρή ανάκαμψη».

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter