Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica 48 τα κρούσματα κορωνοϊού

0COSATL

Άλλα 14 μέλη του πληρώματος ιταλικού κρουαζιερόπλοιου το οποίο έχει μεταβεί για επισκευές στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, εξέλιξη που αυξάνει σε 48 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, όπως μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Χθες Πέμπτη οι αρχές στη νομαρχία Ναγκασάκι έκαναν λόγο για 34 μέλη του πληρώματος του Costa Atlantica θετικά στον ιό. Ο εντοπισμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μεταξύ των ναυτικών προκάλεσε έντονη ανησυχία. Η κρίση με το κρουαζιερόπλοιο είναι η δεύτερη του είδους στην Ιαπωνία, έπειτα από εκείνη στο Diamond Princess, στη Γιοκοχάμα, πριν από δύο μήνες, όταν διαγνώστηκε πως πάνω από 700 επιβαίνοντες είχαν προσβληθεί. Αυτή τη φορά πάντως, στο πλοίο βρίσκονται μόνο μέλη του πληρώματός του, συνολικά 623.
Το σκάφος έδεσε στο Ναγκασάκι για να επισκευαστεί από θυγατρική του ομίλου Mitsubishi που ειδικεύεται στις εργασίες του είδους. Η πανδημία του κορονοϊού ακύρωσε το σχέδιο της πλοιοκτήτριας εταιρείας να επισκευαστεί στην Κίνα, όπως προγραμματιζόταν.
Πηγές: ΑΠΕ, Reuters

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter