Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κ.Υ.Α. «Τορπιλίζει» τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής

skafi anapsuxis marina

Κοινή Συνέντευξη Τύπου έδωσαν πριν από λίγο όλοι οι επαγγελματικοί φορείς του τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, που ελέγχουν ένα στόλο επαγγελματικών σκαφών άνω των 5.500.

Οι φορείς κατέγραψαν τον προβληματισμό τους αλλά και την έκπληξή τους για τον αιφνιδιασμό της υπογραφής την εν λόγω Κ.Υ.Α. από τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουβέλη τη δεύτερη μέρα της αναλήψεως των καθηκόντων του και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, κάτι του είχε διαφανεί ως πρόθεση από τον προκάτοχό του.

Σε ερώτηση του κοινή ήταν η άποψη ότι το υπό ελληνική σημαία επαγγελματικό σκάφος βρίσκεται υπό καταδίωξη και στην περίπτωση που η εν λόγω Κ.Υ.Α. δεν ανασταλεί τότε θα δημιουργηθεί δραματικό δεδομένο για ένα τομέα ο οποίος προσέφερε στο ετήσιο τουριστικό Α.Ε.Π. κάτι περισσότερο του 3,5% .

Μας οδηγούν, είπαν όλοι με μία φωνή, στο να αλλάξουμε τη σημαία καθώς δεν είναι δυνατό να ανταπεξέλθουμε στον ανταγωνισμό από Τουρκία ,Κροατία, Μαυροβούνιο αλλά και Ιταλία, για να επισημάνουν ότι οι χώρες εκτός ΕΕ δεν έχουν Φ.Π.Α. και οι νομισματικές ισορροπίες οδηγούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Στην περίπτωση που κατεβούν οι ελληνικές σημαίες που όλοι τόνισαν ότι είναι η εσχάτη λύση αν η παρούσα κυβέρνηση κ ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών δεν κατανοήσουν τη ζημία τότε απειλούνται οι θέσεις εργασίας περισσότερο από 3.500 ατόμων που απαρτίζουν τα πληρώματα αλλά και ένας πολύ μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας στο ευρύτερο cluster που σχετίζεται με τις ναυπηγοεπισκευές, με τους τροφοεφοδιασμούς, τις μαρίνες αλλά και τα διάθεση καυσίμων για τα σκάφη αυτά.

Στην σύσκεψη που προηγήθηκε της συνέντευξής αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το Ναυτικό Επιμελητήριο να στείλει ένα λεπτομερές και πλήρως τεκμηριωμένο υπόμνημα που να ζητά τη αναστολή της ΚΥΑ και να επισημαίνει τις ζημίες που θα επέλθουν σε επιμέρους τομείς της εθνικής οικονομίας.

Διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter