Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δύο πρωτιές ένα έλασμα και μία διάσωση

0909 wordexplorer steel

Δύο σημαντικές «πρωτιές» γιορτάζουν τα Πορτογαλικά ναυπηγεία WestSea Shipyard. Της κοπής του πρώτου ελάσματος για την τρόπιδα του πρώτου κρουαζιερόπλοιου «περιπέτειας» World Explorer αλλά και της καθιέρωσης μίας νέα κλάσης νεότευκτων κρουαζιερόπλοιων που είναι προσανατολισμένα να εκτελέσουν πλόες σε αρκτικές και ανταρκτικές ρότες. Το World Explorer θα ξεκινήσει, μετά την ολοκλήρωσή του το 2018 τους πλόες του σε ρότες της ανταρκτικής ενώ το καλοκαίρι του 2019 θα έρθει κατά πάσα πιθανότητα στη Μεσόγειο. Το σκάφος που θα έχει την ικανότητα μεταφοράς 200 επιβατών κτίζεται βασισμένο σε μία πλατφόρμα της Rolls-Royce και τεχνολογικά θα είναι εξοπλισμένο ώστε να αντεπεξέλθει στο ρόλο του σε δύσκολες ρότες για τις οποίες προορίζεται.

Στο μεταξύ η παραγγελία του Hurtigruten στο ναυπηγείο Kleven yard group για την κατασκευή δύο συν δύο option κρουαζιερόπλοιων «περιπέτειας» φαίνεται πως θα διασώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη ναυπηγική μονάδα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε σε οικονομικό επίπεδο.

Τα «κρουαζιερόπλοια περιπέτειας» όπως όλα δείχνουν θα δώσουν πνοή ζωής σε μικρές ναυπηγικές μονάδες οι οποίες επιχειρούν να διασωθούν με tailor made προτάσεις.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter