Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανοικτούς ορίζοντες «βλέπει» η MedCruise

1449051562

Ανοικτούς ορίζοντες ως προς την προσέλκυση μεγαλύτερης μερίδας κοινού που θα επιλέξει για τις διακοπές του την κρουαζιέρα διείδαν τα στελέχη που μετείχαν στο 50th MedCruise General Assembly. Αφορμή μία αποστροφή της βασικής εισηγήσεως του CEO της Celestyal Cruises κ. Κ. Αναστασιάδη ότι ο τομέας της κρουαζιέρας είναι ακόμη «μικρός» σε σχέση με τον παγκόσμιο τουρισμό.

Κάθε χρόνο παρατήρησε ο κ. Αναστασιάδης κάνουν διακοπές πάνω από 1,3 δις άνθρωποι παγοσμίως και άρα ο τομέας της κρουαζιέρας έχει να διαγράψει ένα λαμπρό μέλλον προσθέτοντας ότι ο νεότευκτος στόλος κρουαζιερόπλοιων αλλά και ο υπό κατασκευή έχει λάβει υπόψη του τις περιβαλλοντικές «επιταγές» ενώ έχει υιοθετήσει και τις LNG επιλογές που τώρα τα λιμάνια ετοιμάζονται να προσφέρουν ως καύσιμο πρόωσης και για κρουαζιερόπλοια.

Εστιάζοντας στα της αγοράς ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην άνοδο των Ασιατικών αγορών παρατηρώντας ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για τους Κινέζους επιβάτες ώστε να προσελκυστεί μεγαλύτερος αριθμός τους στις Μεσογειακές κρουαζιέρες.

Στην εν λόγω σύνοδο επίσης έγινε εκτενείς ανάλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει στην ανατολική Μεσόγειο χάρη στα οποία η δυτική Μεσόγειος βλέπει για μία ακόμη φορά άνοδο στις εκεί κρουαζιέρες, στα θέματα ασφαλείας και της αίσθησης που δημιουργούν στο επιβατικό κοινό στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στη μεθοδολογία που θα πρέπει να αναπτυχθεί για να αναστραφεί αυτό το αίσθημα με βάση όσα εισηγήθηκε ο εκπρόσωπος του λιμένα της Κωνσταντινούπολης Figen Ayan.

Να σημειωθεί τέλος ότι για την πολιτική που θα ακολουθηθεί στη Μεσογειακή κρουαζιέρα στη σχετική συζήτηση που έγινε έλαβαν μέρος , εκτός των άλλων και εκπρόσωποι από τις Silversea, Disney και Carnival UK.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter