Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Celestyal Cruises: Βλέπει την Θεσσαλονίκη σαν home port κρουαζιέρας

thessalioniki krouaziera

Η Celestyal Cruises, η μοναδική εταιρεία που κρατάει την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, βλέπει θετικά τη δημιουργία home port στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στα επόμενα 2-3 χρόνια και σε συσχετισμό με την ανάπτυξη της βαλκανικής αγοράς. Όπως είπε στη Voria.gr o αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων, καπετάνιος Γιώργος Κουμπενάς, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει home port για τους Βαλκάνιους τουρίστες που θέλουν να κάνουν 3ήμερες- 4ήμερες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά, αλλά και 7ήμερες σε συνδυασμό με επισκέψεις στα τουρκικά παράλια και την Κύπρο.

Η Celestyal Cruises- όπως μετονομάσθηκε η Louis Cruises- έχοντας ορμητήρια τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου, πραγματοποιεί κρουαζιέρες, από Ελλάδα αλλά και από Τουρκία, στα ελληνικά νησιά, διακινώντας επιβάτες που έχουν συμπεριλάβει ολιγοήμερες κρουαζιέρες στο τουριστικό «πακέτο» που έχουν επιλέξει και το οποίο συνδυάζει την κρουαζιέρα με χερσαίες περιηγήσεις στην Πελοπόννησο ή στη Βόρεια Ελλάδα ή, με παραμονή στην Αθήνα και περιηγήσεις στη γύρω περιοχή.

Η εταιρεία προσπαθεί ήδη μέσω του εμπορικού της τμήματος να αναπτύξει τη βαλκανική αγορά και επί του παρόντος έχει επιτύχει να προσελκύσει κυρίως Βούλγαρους τουρίστες.

Πιο συγκεκριμένα, το 2015, οι επιβάτες που ταξίδεψαν με τα κρουαζιερόπλοια της Celestyal Cruises ήταν 139.000. Από αυτούς οι Βαλκάνιοι ήταν 10.000, κυρίως Βούλγαροι. Η εταιρεία ως επί το πλείστον έχει πελάτες Αμερικανούς. Πέρυσι, το 25% των επιβατών της ήταν βορειοαμερικανοί, το 20% από τη Λατινική Αμερική, ένα ποσοστό 5% Αυστραλοί και ποσοστό 9% ήταν Ασιάτες.

Τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν, όπως είπε ο κ. Κουμπενάς, ότι το 2016 ο αριθμός των επιβατών της Celestyal Cruises θα αγγίξει τα 150.000 άτομα. Η εταιρεία διαθέτει τρία πλοία που κάνουν κρουαζιέρες στην ανατολική Μεσόγειο, συνδυάζοντας πακέτα για τα ελληνικά νησιά, προορισμούς στα τουρκικά παράλια και την Κύπρο, τα Celestyal Οlympia, Crystal και Nefeli.
Η αγορά κρουαζιέρας, τα επόμενα χρόνια, αναμένεται να γνωρίσει σημαντική άνοδο καθώς με ταχείς ρυθμούς αναπτύσσονται οι ροές από τις ασιατικές χώρες. Άλλωστε, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Celestyal σε σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον ΟΛΘ, το 30% των επιβατών που θα ταξιδεύουν με τα 31 νέα κρουαζιερόπλοια που θα παραδοθούν έως το 2018, θα είναι Κινέζοι. Το υπόλοιπο 70% των επιβατών θα είναι από όλες τις υπόλοιπες αγορές τουριστών.

Πηγή: www.voria.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter