Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανοίγει προσεχώς η Κούβα για την κρουαζιέρα

krouaziera ellada 09

Το άνοιγμα της Αμερικής στην Κούβα, με την εν αρχή αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει πέραν των άλλων και μια νέα αυξανόμενη ροή τουριστών του τομέα της κρουαζιέρας στο εγγύς μέλλον σε προσεγγίσεις στην Κούβα.

Το θέμα της ανάπτυξης του τομέα της κρουαζιέρας στην ευρύτερη περιοχή έχει συζητηθεί την περασμένη διετία, σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του συγκεκριμένου τομέα του θαλάσσιου τουρισμού όπου τότε συγκλίνουσες ήταν οι απόψεις ότι προσεχώς η κρουαζιέρα θα βρει ένα νέο προορισμό.

Το γεγονός της αποκατάστασης των σχέσεων ΗΠΑ – Κούβας δεν έχει διαλάθει της προσοχής υψηλόβαθμων στελεχών της παγκόσμιας κρουαζιέρας και δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα - εφόσον οι αγορές ανοίξουν - να υπάρξει μια μετατόπιση ενδιαφέροντος από προορισμούς της Ασίας προς την Κούβα και γενικά τις θαλάσσιες ζώνες της Καραϊβικής όπου βέβαια υπάρχει αναπτυγμένος τομέας κρουαζιέρας με αφετήριους αμερικανικούς λιμένες.

Το νέο άνοιγμα θα τραβήξει δυνάμεις και από την Μεσόγειο και από τις αναδυόμενες τώρα ασιατικές αγορές – προορισμούς με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ανταγωνισμό, ως προς το θέμα των προσεγγίσεων αλλά και του ανταγωνισμού των περιοχών στο συγκεκριμένο τομέα.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter