Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παραδοσιακά σκάφη: Αναγκαία η διάσωση τους

paradosiaka-skafi44

Την αθέατη πλευρά του yachting, δηλαδή τα παραδοσιακά σκάφη που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να συνδράμουν αποφασιστικά στην πρόσθεση τουριστικών προτάσεων, επιχειρεί να φωτίσει ημερίδα που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, η οποία κεντρικό θέμα έχει τα παραδοσιακά σκάφη.

Ήδη από τις πρώτες τοποθετήσεις έχει καταστεί προφανές, ότι ο τομέας θα πρέπει να διασωθεί μέσα από ρυθμίσεις και νομοθετικού περιεχομένου, ούτως ώστε να μην χαθούν σκαριά τα οποία αποδεικνύουν μια πτυχή της ελληνικής ναυτοσύνης αλλά και συνακόλουθα τα καρνάγια, τα οποία χτίστηκαν και χτίζονται ξύλινα σκάφη μικρότερης κλίμακας, τα οποία δραστηριοποιούνται στις αλιευτικές δραστηριότητες.

Ο Γ. Ανωμερίτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π., υπό την ιδιότητα του φίλου και υποστηρικτή του συγκεκριμένου τομέα, τόνισε την αναγκαιότητα της αποενοχοποίησης του yachting αλλά και της ανάληψης νομοθετικών και άλλων πρωτοβουλιών ώστε να διασώζονται τα ξύλινα σκαριά και τα καρνάγια δεδομένου ότι η Ε.Ε. έχει θεσπίσει κανονισμό, ο οποίος κινείται στην εκ διαμέτρου αντίθετη, εξαναγκάζοντας σε καταστροφή μεγάλα αλιευτικά σκάφη τα οποία θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες και απαλλαγμένα από την αλιευτική τους αρματωσιά, να χρησιμοποιούν στο τομέα του yachting παρουσιάζοντας μια άλλη πτυχή, η οποία όπως προαναφέρθηκε θα μπορούσε να προσφέρει ένα νέο προϊόν – πρόταση στη τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Η Ημερίδα είναι σε εξέλιξη και αναμένεται μετά τις τοποθετήσεις να καταγραφούν προτάσεις φορέων επί του συγκεκριμένου θέματος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter