Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Sea Diamond: Και τώρα σειρά έχουν οι εφέσεις...

seadiamond

Έφεση κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά σύμφωνα με την οποία καλείται τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρία, όσο και οι διαχειρίστριες εταιρίες του κρουαζιεροπλοίου «Sea Diamond» αφενός να καταβάλλουν το ποσό των 14 εκατ. Ευρώ ως ηθική βλάβη και αφετέρου να ανελκύσουν το ναυαγισμένο στην Καλντέρα της Σαντορίνης κρουαζιερόπλοιο, θα υποβάλλει η Louis Cruises.

Πρόκειται για το αστικό σκέλος της εκδίκασης της υπόθεσης του «Sea Diamond», επι του οποίου το Πολυμελές Πρωτοδικαίο Πειραιά αποφάσισε ότι το Ελληνικό Δημόσιο υπέστει ηθική βλάβη απο την επιχειρηματολογία της εταιρίας πως οι ναυτικοί χάρτες ήταν λάθος, ενώ αποφάσισε πως και ο Δήμος Σαντορίνης δικαίως ζητεί την ανέλκυση του ναυαγίου καθώς όπως υποστηρίζει αποτελεί μόνιμο κίνδυνο για το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Σχετικά με την ανέλκυση του σκάφους οι εκπρόσωποι της εταιρίας Louis, ανέφεραν ότι "τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια του αρμοδίου Επιτρόπου Περιβάλλοντος, o διεθνής ναυτιλιακός οργανισμός ITOPF, όσο και οι συστηματικές μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ, του υπεύθυνου και εξειδικευμένου κρατικού φορέα που παρακολουθεί και συγκρίνει το ευρύτερο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίο, διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση και κανένας απολύτως κίνδυνος για το περιβάλλον.

Σύμφωνα δε με εξειδικευμένους σε τέτοια εγχειρήματα φορείς και εταιρείες, με εξαιρετική εμπειρία και τεχνολογία αιχμής στη διάθεσή τους, η όποια απόπειρα ανέλκυσης –αν υποτεθεί εφικτή- περικλείει σοβαρότατους κινδύνους για όποιον εμπλακεί σε αυτήν, καθώς υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφαλείας", καταλήγουν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter