Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα- Αυξάνει η πετρελαϊκή παραγωγή

0Tanker deck

Η Ουάσιγκτον χαλαρώνει τις εξάχρονες κυρώσεις της κατά της Βενεζουέλας. Οι ΗΠΑ εξέδωσαν εξάμηνη άδεια που επιτρέπει συναλλαγές στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, αφού η κυβέρνηση της Βενεζουέλας και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κατέληξαν σε συμφωνία για τη διασφάλιση δίκαιων εκλογών το 2024.
Η πετροχημική βιομηχανία της χώρας της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται στα πρόθυρα να είναι σε θέση να αντλήσει 200.000 περισσότερα βαρέλια αργού ημερησίως - ένα άλμα περίπου 25% στην παραγωγή.
"Στο περιθώριο, αυτή είναι μια θετική εξέλιξη για την αγορά δεξαμενόπλοιων, καθώς η αυξημένη ροή φορτίου στον μη σκοτεινό στόλο θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα", ανέφεραν αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Jefferies σε ενημέρωση προς τους πελάτες της.
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας έχει ήδη αρχίσει να επικοινωνεί με πελάτες με συμβάσεις προμήθειας αργού, σύμφωνα με το Reuters.
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας σήμερα κατευθύνονται κυρίως προς την Κίνα. Η πρόσφατη χαλάρωση των κυρώσεων έχει οδηγήσει σε μικρή αύξηση των ροών προς την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter