Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η BayWa r.e. στο 5th Renewable & Storage Forum: Πώς η Ελλάδα μπορεί να καταστεί πρωτοπόρος στις εξαγωγές ενέργειας

0Renewable Small

Ο Philipp Kunze, Managing Director της BayWa r.e. Projects για την Ελλάδα, εκπροσώπησε την εταιρεία, στο 5th Renewable & Storage Forum, το οποίο υποστήριξε ως χρυσός χορηγός, και έλαβε χώρα για πέμπτη χρονιά στο Ξενοδοχείο InterContinental Athens, στις 2 και 3 Νοεμβρίου με κεντρικό θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Αποθήκευση Ενέργειας.

O κ. Philipp Kunze έλαβε μέρος στο πάνελ με τίτλο «Οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ – οι ‘δύσκολες’ αποφάσεις – ο ρόλος των διεθνών διασυνδέσεων». Στο εν λόγω πάνελ συμμετείχαν επίσης, η κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Ιωάννης Μάργαρης, Αντιπρόεδρος & Γ.Δ. Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος & Στρατηγικής ΑΔΜΗΕ, ο κ. Ιωάννης Καρύδας, Διευθύνων Σύμβουλος Renewables and Energy Storage Copelouzos Group, ο κ. Νικόλαος Παπαπέτρου, Executive Director M Renewables, MYTILINEOS, ενώ το συντονισμό του ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Παπασταματίου, Γενικός Διευθυντής ΕΛΕΤΑΕΝ.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στον ρόλο των ΑΠΕ για την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας και τους τρόπους με τους οποίους θα επιταχυνθεί η πορεία της προς αυτήν την κατεύθυνση. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η BayWa r.e. διαθέτοντας 30 χρόνια διεθνή εμπειρία μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό σύμμαχο της χώρας, μέσω της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας της σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, τη διανομή αλλά και την παροχή υπηρεσιών και λύσεων.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στα οφέλη της έξυπνης κατανάλωσης ενέργειας και την ψηφιοποίηση του δικτύου, μέσω της εγκατάστασης "έξυπνων" τεχνολογιών και εργαλείων, που μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα για ευέλικτες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε και τη σημασία της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και με όλους τους τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς φορείς, για την ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η ΒayWa r.e. μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην υλοποίηση ενός έργου διασύνδεσης με το οποίο η πλεονάζουσα ενέργεια που θα αποθηκεύεται στην Ελλάδα θα μπορεί να εξάγεται στην Ευρώπη, καθιστώντας τη χώρα πρωτοπόρο στον τομέα εξαγωγών καθαρής ενέργειας με το να παρέχει ένα προϊόν που είναι σχεδιασμένο να καλύπτει τις ανάγκες των χωρών εισαγωγής σε περιόδους αιχμής ζήτησης.

Κλείνοντας την ομιλία του, επεσήμανε πως η ΒayWa r.e., με έδρα το Μόναχο και εδραιωμένες συνεργασίες με τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στον βιομηχανικό κλάδο στη Γερμανία, μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο για μια ηλεκτρική λεωφόρο εξαγωγής ενέργειας που θα ξεκινά από την Ελλάδα και θα φτάνει στη Βαυαρία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter