Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενεργοποιήθηκε «πράσινος διάδρομος» H2 μεταξύ Algeciras και Ρότερνταμ

0Yara1

Η νορβηγική εταιρεία παραγωγής αμμωνίας Yara Clean Ammonia ένωσε τις δυνάμεις της με την ισπανική πολυεθνική εταιρεία ενέργειας Cepsa για την ανάπτυξη του πρώτου διαδρόμου πράσινου υδρογόνου μεταξύ των λιμένων της Algeciras και του Ρότερνταμ.

Η συνεργασία έρχεται μετά την ανακοίνωση που έγινε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν η CEPSA υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (MoU) με το λιμάνι του Ρότερνταμ για τη δημιουργία του πρώτου διαδρόμου πράσινου υδρογόνου μεταξύ νότιας και βόρειας Ευρώπης. Η εταιρική σχέση προβλέπει ότι η Yara Clean Ammonia (YCA) προμηθεύει τη Cepsa με καθαρούς όγκους αμμωνίας, γεγονός που θα επιτρέψει στην εταιρεία ενέργειας να ξεκινήσει τη δημιουργία του διαδρόμου καθαρού υδρογόνου. Η συνεργασία ανοίγει επίσης το δρόμο για τη Cepsa να παραδώσει τα πρώτα μόρια καθαρού υδρογόνου στην παγκόσμια βάση εφοδιασμού και το υλικοτεχνικό αποτύπωμα της Yara Clean Ammonia.
Αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει στην εταιρεία ενέργειας να ξεκινήσει την εμπορία καθαρού υδρογόνου και καθαρής αμμωνίας σε βιομηχανικούς πελάτες και ναυτιλιακούς πελάτες στο Ρότερνταμ και την Κεντρική Ευρώπη.
Η Cepsa σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο πράσινης αμμωνίας στο ενεργειακό της πάρκο στο San Roque, Cádiz, κοντά στο λιμάνι της Algeciras, με ετήσια παραγωγική ικανότητα έως και 750.000 τόνους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter