Τετ06262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Regatta of Champions: Η παγκόσμια αφρόκρεμα των Optimist στο Καλαμάκι

0Greece

Η καρδιά της κλάσης Optimist κτυπάει δυνατά στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου. Από την προσεχή Τετάρτη 19 Ιουνίου και για 5 ημέρες οι μελλοντικοί Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας από όλον τον κόσμο, θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον απαιτητικό στίβο του Σαρωνικού Κόλπου στο «The 1st Ever Regatta of Champions Kosmos Event», διοργάνωση (17-24/06) που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου και του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου.

Συνολικά 253 νεαροί ιστιοπλόοι, ηλικίας 11-15 ετών, πρωταθλητές της κλάσης στην πατρίδα τους, αγόρια (166) και κορίτσια (87) από 22 χώρες, θα μονομαχήσουν σε 20 ιστιοδρομίες προκειμένου την προσεχή Κυριακή το απόγευμα να αναδειχθεί ο πρώτος των πρώτων στην κλάση Optimist για το 2024. Η ελληνική ομάδα αριθμεί 115 ιστιοπλόους, που ετοιμάζονται να δείξουν τις περγαμηνές τους στον θαλάσσιο στίβο του Σαρωνικού. Ανάμεσά τους και ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2022 και του 2023, Ιάσων Παναγόπουλος ιστιοπλόος του Ναυτικού Όμιλου Καλαμακίου, ο οποίος μετά το ασημένιο μετάλλιο στην περσινή αντίστοιχη διοργάνωση στην Κύπρο, ανεβάζει τον πήχη με στόχο να ανέβει, σε γνώριμα νερά, στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Πρωταγωνιστές της διοργάνωσης όπως ο Αμερικανός Pablo Munoz Montes (χάλκινο το 2023), ο Σουηδός Alexander Forssen (4ος το 2023) και o Ισπανός Joan Domingo (5ος το 2023) αναμένεται να δώσουν λάμψη αστέρων στο Σαρωνικό κόλπο.

Η διοργάνωση «The 1st Ever Regatta of Champions Kosmos Event» συγκεντρώνει τους καλύτερους ιστιοπλόους στον κόσμο στην κλάση Optimist και αναδεικνύει κάθε χρόνο τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Στον Σαρωνικό θα βρεθούν τα 15 καλύτερα πληρώματα στον κόσμο.

«Ο ΝΟΚ στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας»

Για δεύτερη φορά τους τελευταίους 5 μήνες οι προβολείς της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας στρέφονται και πάλι στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου. «Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ILCA 2024 που «μοίρασε» τον Φεβρουάριο τα τελευταία ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια για τη Μασσαλία, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.

Με την εμπειρία των μεγάλων διοργανώσεων στα ...πανιά μας είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε την παγκόσμια αφρόκρεμα της κλάσης Optimist στην «The 1st Ever Regatta of Champions Kosmos Event». Σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου είμαστε βέβαιοι ότι τα νεαρά πληρώματα, οι προπονητές και οι συνοδοί θα απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου» σχολίασε ο πρόεδρος του ΝΟΚ κ. Γιώργος Χριστόπουλος. «Είναι τιμή για εμάς που έχουμε το Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, συνεργάτη όλα αυτά τα χρόνια του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, που υποστηρίζει το The R.O.C. και γίνεται μέλος της οικογένειας The R.O.C., στην προσπάθειά μας να φέρουμε φρέσκο άνεμο στην κατηγορία Optimist. Μας κάνει περήφανους για τη δουλειά μας και μας δίνει μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια. Συνεργάτες σαν αυτόν προσθέτουν τη μεγαλύτερη αξία στο The R.O.C.», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου και Πρόεδρος του R.O.C., κ. Στέλιος Χαραλάμπους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter