Τετ05012024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αλ. Τσίπρας: Δίκαιη ανάπτυξη και γενναίες αποφάσεις

tsipras merkel 005

Oι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες και στις δύσκολες στιγμές διαμορφώνονται σταθερές σχέσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Απαιτείται καλή πίστη και συνεργασία αλλά επίσης νέο όραμα και αποφάσεις για την Ευρώπη, είπε ο πρωθυπουργός.

Όραμά μας είναι η ανάπτυξη να μην αφορά μόνο στατιστικές και αριθμούς είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Απαιτείται δίκαιη ανάπτυξη και γενναίες αποφάσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να δωθεί το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, ότι η Ελλάδα από τμήμα της κρίσης, έχει γίνει κομμάτι της λύσης του προβλήματος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι υπάρχει θεαματική υπεραπόδοση εσόδων και επιστροφή της Ελλάδας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μετά από πολλά χρόνια.

Η ανάπτυξη, είπε ο κ Τσίπρας, πρέπει να επουλώνει τις πληγές της κρίσης και να ανακουφίσει όλους εκείνους που έκαναν τεράστιες θυσίες τα προηγούμενα χρόνια, στο όνομα της Ευρώπης. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από όλους τους εταίρους, για να μην ξαναγυρίσει η Ελλάδα στην κρίση, είπε ο πρωθυπουργός.

Η θέση μας είναι σαφής για το Κυπριακό. Στηρίζουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις και κατοχικό στρατό. Μια ανεξάρτητη ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο κ. Τσίπρας.

Μέρκελ: Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην τύχη της για το προσφυγικό

Η Γερμανίδα καγκελάριος, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το σχέδιο δράσης των υπουργείων Εσωτερικών.

Ζητήματα έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και το προσφυγικό που είναι ένα θέμα που απασχολεί την Ελλάδα, καθώς αποτελεί τεράστια επιβάρυνση για τη χώρα, η οποία δέχτηκε μεγάλα κύματα προσφύγων από την Τουρκία, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και να υπάρξει δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην τύχη της για το προσφυγικό, σημείωσε η κ. Μέρκελ.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter