Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο πρόεδρος του ΒΕΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

0Ντόζας3

O Πρόεδρος του Β.Ε.Π., Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας σήμερα 28 Σεπτεμβρίου, σε δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:
Μέσω του ΙΜΟ, ο ΟΗΕ θέσπισε την Παγκόσμια Ημέρα της Ναυτιλίας (World Maritime Day) για να γιορτάζει τη συνεισφορά του διεθνούς ναυτιλιακού κλάδου στην παγκόσμια οικονομία και εορτάζεται πάντοτε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Σήμερα λοιπόν 28/9/2023 Παγκόσμια Ημέρας Ναυτιλίας, είναι μέρα υπενθύμισης της σημασίας του κλάδου στην παγκόσμια οικονομία. Σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο και μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον η ναυτιλία συνεχίζει να είναι από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και στη χώρα μας. Η Ελλάδα μας παραμένει η μεγαλύτερη ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο, καθώς οι Έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν το 21% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου σε όρους dwt.

Φέτος η Παγκόσμια ημέρα ναυτιλίας με θέμα «50 χρόνια Marpol – Η δέσμευση μας συνεχίζεται» είναι αφιερωμένη στην συνθήκη ορόσημο για την πρόληψη της ρύπανσης από τα πλοία στο θαλάσσιο περιβάλλον: τη Διεθνή Σύμβαση για την Πρόληψη της Ρύπανσης από τα Πλοία.

Μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια από την συνθήκη άλλαξαν πολλά προς θετική κατεύθυνση προσβλέποντας πάντα σε ένα βιώσιμο μέλλον ενισχύοντας την προστασία του πλανήτη και των ωκεανών μας.
Χρειάζονται όμως και άλλα «βήματα», χρειάζεται να συνεχιστεί ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για μια νέα πράσινη ισότιμη βιώσιμη ανάπτυξη της ναυτιλίας έτσι ώστε να παραδώσουμε στις νέες γενιές βιώσιμη ναυτιλιακή βιομηχανία πάντα με το βλέμμα στο μέλλον, πάντα φιλική στους ωκεανούς και στον πλανήτη μας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter