Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεικτή επιτροπή κυβέρνησης-ΣΕΒ

2HatzidakisFessas

Συμφωνήθηκε η σύσταση μεικτής επιτροπής κυβέρνησης-ΣΕΒ για την προώθηση λύσεων στα θέματα της βιομηχανίας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα και μέλη του ΔΣ του συνδέσμου, με αντικείμενο συζήτησης μεταξύ άλλων, τα ενεργειακά.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Περσικό σε ερώτηση για την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου μετά τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία ο υπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού ή αποσταθεροποίησης της αγοράς. Μάλιστα σημείωσε ακόμη, ότι με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχουν αποθέματα ασφαλείας καυσίμων, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός τόνισε συγκεκριμένα τα εξής:
«Απελευθέρωση και εκσυγχρονισμός της αγοράς ενέργειας, επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, αντιμετώπιση με ριζικό τρόπο του ζητήματος των χρήσεων γης. Αυτά ήταν τα θέματα της ατζέντας και συμφωνήσαμε με τον ΣΕΒ ότι:
- Πρώτον: μαζί με την διάσωση της ΔΕΗ που είναι κομβικής σημασίας, πρέπει να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του ενεργειακού τοπίου,
- Δεύτερον: χωρίς επιτάχυνση των περιβαλοντικών αδειοδοτήσεων που είναι δουλειά του δικού μας υπουργείου, δεν μπορεί να υποστηριχθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και
- Τρίτον, θα προχωρήσουμε παράλληλα με δραστικό τρόπο στο ζήτημα των χρήσεων γης, των ειδικών χωρικών σχεδίων, προκειμένου με όλους τους τρόπους και από όλες τις πλευρές να δείξουμε συνολικά ότι η χώρα είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, που είναι προϋπόθεση για νέες δουλειές και για προκοπή ιδιαίτερα των ασθενέστερων συμπολιτών μας».
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής που βοηθούν την επιχειρηματικότητα και πρόσθεσε:
«Με τον υπουργό είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση που αφορά στα θέματα της παραγωγής, της χωροταξίας και εν γένει της ευστάθειας της αγοράς ενέργειας, που είναι πολύ βασική για τη βιομηχανία. Η συνεργασία θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι εδώ για να κάνουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Βασική προϋπόθεση είναι η συνεργασία μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Το 50% της οικονομίας, είναι η ψυχολογία. Θεωρούμε ότι η ψυχολογία είναι θετική. Οι επιχειρήσεις είναι αυτές που δημιουργούν πλούτο και ο πλούτος διανέμεται ανάλογα με τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης. Προϋπόθεση είναι να δημιουργηθεί ο πλούτος και οι επιχειρήσεις με τις επενδύσεις τους, με τις θέσεις εργασίας, τον δημιουργούν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter