Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αισιοδοξεί ο ΕΣΠ

pireas 6455

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών, δηλώνει τα εξής:
Με ικανοποίηση και αισιοδοξία, για την πλειοψηφία των εμπόρων της πόλης, έγιναν αποδεκτά τα αποτελέσματα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των Ευρωεκλογών.
Σε τοπικό επίπεδο εκτιμούμε, πως η ανανέωση της εντολής στο πρόσωπο του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, θα αξιοποιήσει τις γνώσεις τις εμπειρίες, αλλά και τις ενέργειες υποδομών (ΟΧΕ, ΑΚΕ κ.λπ.) που επιτελέστηκαν κατά την προηγούμενη θητεία που, παράλληλα με την ολοκλήρωση των εργασιών για την έλευση του Τραμ και του Μετρό στον Πειραιά, θα μεταλλάξουν την πόλη σε ακόμα πιο ελκυστική και σαφώς περισσότερο φιλική προς τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες της.
Ευελπιστούμε, ότι στη διάρκεια της θητείας αυτής θα γίνουν και σημαντικά βήματα για την βελτίωση του κυκλοφοριακού, την δημιουργία της Ιπποδάμειας αγοράς τροφίμων, την δραστική μείωση του παρεμπορίου και των παράνομων μικροπωλητών, την αποκατάσταση της ευταξίας, αλλά και την ορθολογικοποίηση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό.
Η ετυμηγορία των ψηφοφόρων, ένα μήνα πριν και τις βουλευτικές εκλογές, προμηνύει και αλλαγή πολιτικού σκηνικού, αναδεικνύοντας την επιθυμία των Ελλήνων για πολυεπίπεδες αλλαγές και φυγή από τον κατήφορο των τελευταίων ετών .
Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι οι όποιοι πανηγυρισμοί θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα μια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί :
• Ένα πολύ υψηλό δημόσιο χρέος ( 330 δις) σε σχέση με ένα συρρικνωμένο ΑΕΠ (180 δις)
• Την ανεργία, 10 ποσοστιαίες μονάδες άνω του μέσου Ευρωπαϊκού όρου.
• Ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών 104 δις.
• Κόκκινα δάνεια ύψους 80 δις.
• Παρεμπόριο και παραοικονομία σε επίπεδα ρεκόρ (25% ΑΕΠ min.)
• Χαμηλότατο ποσοστό νέων επενδύσεων/ΑΕΠ 11%, όταν ο μέσος Ευρωπαϊκός όρος «τρέχει» με 20% .
Και όμως, όλα αυτά πιθανόν να μπορέσουν να ξεπεραστούν, εάν το πολιτικό σύστημα προχωρήσει απρόσκοπτα και με αίσθημα ευθύνης, αλλά πρωταρχικά αν καταφέρουμε ως Έλληνες πέρα από διαφορετικές αντιλήψεις και απόψεις να αλλάξουμε νοοτροπίες, να εργαζόμαστε και να σκεφτόμαστε περισσότερο προσανατολισμένοι προς το μέλλον και την κοινωνική μας ευθύνη για τις επόμενες γενιές ....

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter