Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην εξαγορά της NRG προχώρησε η Μότορ Όιλ

0motorOil

Την εξαγορά της πλειοψηφίας (90%) των μετοχών της εταιρίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG, μέλους του ενεργειακού ομίλου Χανδρή, ανακοίνωσε σήμερα η Μότορ Όιλ, κίνηση με την οποία ο διυλιστηριακός όμιλος εισέρχεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
"Η απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. αποτελεί ένα ακόμη βήμα της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. για την ενίσχυση του ενεργειακού της αποτυπώματος (foot print) και σηματοδοτεί την είσοδό της στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας", ανακοίνωσε η Μότορ Όιλ.
"Η Εταιρεία ενισχύει συνεχώς το χαρτοφυλάκιό της διαθέτοντας, πέραν της διύλισης, παρουσία στους τομείς του αεροπορικού καυσίμου, του φυσικού αερίου και της έρευνας & εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου (upstream). Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον Αύγουστο 2001 και στην πορεία των 17 χρόνων που μεσολάβησαν έχει διαθέσει 1,3 δις Ευρώ σε επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγής και την ενίσχυση των υποδομών του Διυλιστηρίου της".
Η NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2012 στον ενεργειακό κλάδο ως εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας και το σημερινό μερίδιο αγοράς της ξεπερνά το 1%. Το πελατολόγιο της NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. περιλαμβάνει μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, καθώς επίσης και οικιακούς πελάτες. Ο κύκλος εργασιών της για τη χρήση 2017 διαμορφώθηκε σε 86 εκατ. Ευρώ έναντι 48,5 εκατ. Ευρώ το 2016 και 16,5 εκατ. Ευρώ το 2015
O κ Αλέξανδρος Χανδρής, Διευθύνων Σύμβουλος της NRG δήλωσε:«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την nrg και τους ανθρώπους της. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την ψήφο εμπιστοσύνης που έδειξε στην nrg ο Όμιλος της MOTOR OIL. Μια ψήφος εμπιστοσύνης που δόθηκε όχι μόνο στον καινοτόμο και υγιή τρόπο λειτουργίας της, και στις εσωτερικές της αξίες, που οδήγησαν στην επιτυχία της αυτά τα χρόνια, αλλά και στους ίδιους τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Με απόλυτο σεβασμό στο προσωπικό όραμα, την ομαδική προσπάθεια και το προσωπικό ταλέντο όλων των ανθρώπων της nrg, προχωράμε μπροστά. Σήμερα η nrg είναι πιο δυνατή από ποτέ»
Η κατ' αρχήν συμφωνία αφορά την απόκτηση ποσοστού 90% του μετοχικού κεφαλαίου της NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Αντισυμβαλλόμενη είναι εταιρεία NRG GLOBAL ENERGY TRADING HOUSE LTD με έδρα την Κύπρο που είναι μοναδική μέτοχος της πρώτης. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας το ποσοστό της NRG GLOBAL ENERGY TRADING HOUSE LTD στην NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. θα μειωθεί σε 10%.
Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της από τις εποπτικές αρχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter