Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στ. Πιτσιόρλας στο Mega: Συνεχίζονται οι αποκρατικοποιήσεις

thessaloniki limani ol8 olth aftodioikisi.medium

Μετά τον ΟΛΠ, προχωράμε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΛΘ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στο Mega. Όπως είπε, στο τέλος Μαΐου θα έχουμε δεσμευτικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ για τον ΟΛΘ θα έχουμε οκτώ εταιρείες από όλο τον κόσμο που διεκδικούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, στόχος τον Ιούλιο να έχουμε δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
"Είμαστε σε μια σημαντική στιγμή και δύσκολη στιγμή για τη χώρα, στα πλαίσια της αξιολόγησης... Η συμφωνία μάς δίνει πόντους, δίνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της, στη διαπραγμάτευση και έχει πολύ μεγάλες προοπτικές", δήλωσε στο Mega o πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας την επομένη της συμφωνίας Αθήνας-COSCO για τον ΟΛΠ, σε πρωινή εκπομπή του Mega.
Στη συνέχεια ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε πως "στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή εργαζόμαστε να φύγουμε από την αύξηση της φορολογίας και να μπούμε σε άλλη συζήτηση, να υπάρξει ανάπτυξη, να αυξηθεί το ΑΕΠ", κάτι που εκλήφθηκε ως έμμεση απάντηση του προέδρου του Ταμείου στα σχόλια του Χρήστου Σπίρτζη.
Να σημειωθεί πως ο υπουργός Μεταφορών σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Επένδυση" ανέφερε χαρακτηριστικά πως "το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανώς να νοσταλγεί".
"Προφανώς υπάρχουν κι άλλες απόψεις, αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία έχει να δούμε το αποτέλεσμα που υπάρχει", συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter