Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΣΒΑΠ: Πρέπει να ανακοπεί το business run

svap 000

Μέλημα της επόμενης ημέρας πρέπει να είναι η άμεση ανακοπή του χαοτικού για την οικονομία business run επισημαίνει το Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς που συνήλθε εκτάκτως λόγω των εξελίξεων. Όπως επισημαίνει το Δ.Σ. του Συνδέσμου, παράλληλα με την υπογραφή της συμφωνίας και την έγκρισή της από την ελληνική Βουλή, η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει την ηρεμία στην οικονομία και να καθησυχάσει την κοινωνία ότι θα αποφευχθούν φαινόμενα που υποδηλώνουν χάος.

Ένα από αυτά, σύμφωνα με τον ΣΒΑΠ, είναι το όντως ανησυχητικό business run με αποχώρηση ομίλων, αλυσίδων και ομάδων επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν άμεσα την έδρα τους εκτός Ελλάδος.

«Η κυβέρνηση οφείλει να μιλήσει με χειροπιαστά στοιχεία για τους σχεδιασμούς της στην οικονομία και για την αναστροφή της ύφεσης», σημειώνει ο ΣΒΑΠ και συμπληρώνει: «Ο προβληματισμός και οι αποφάσεις για παρεμβάσεις στην τιμολόγηση της ενέργειας προς τη βιομηχανία, οι προώθηση συμφωνιών σε εκκρεμότητα, η ταχεία έγκριση επενδυτικών σχεδίων που τελματώθηκαν λόγω της διαπραγμάτευσης και νομοθετήματα διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δράσης σε συνδυασμό με το ξεπάγωμα προγραμμάτων ΕΣΠΑ πρέπει να είναι κινήσεις της επόμενης ημέρας».

Όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, «η τόνωση της ψυχολογίας στην επιχειρηματικότητα είναι καθήκον παράλληλο της κυβέρνησης και ιδιαίτερης σημασίας, συνδεδεμένο με τη γενικότερη προσπάθεια διατήρησης της χώρας εντός της Ευρώπης και του ευρώ».

Τα παραπάνω αποτελούν θέσεις επισημάνσεις και απόψεις που αναπτύχθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Μαθιού».
Στο κλίμα και στο πνεύμα των παραπάνω θέσεων του Δ.Σ του ΣΒΑΠ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Μαθιός πρόσθεσε: «Η βιομηχανία είναι σε θέση να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της στην οικονομία αρκεί να διαπιστώσει και την ανάλογη πολιτική βούληση από την κυβέρνηση».

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter