Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τρεις νέες μεταρυθμίσεις προτείνει η Αθήνα για τον εμπλουτισμό της λίστας Βαρουφάκη

varoufakis 2

Τον εμπλουτισμό της λίστας Βαρουφάκη με τρεις νέες μεταρρυθμίσεις, που θα κατατεθούν στα τεχνικά κλιμάκια, αποφάσισε η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τις ίδιες πηγές, η Αθήνα προσδοκά πολιτική πρόοδο από το σημερινό Eurogroup. Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας, λίγα λεπτά αφού έκλεισαν οι πόρτες της συνεδρίασης του Eurogroup, οι τρεις νέες μεταρρυθμίσεις με στόχο την είσπραξη εσόδων εντός του 2015 είναι:

Μελέτη για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών. Αυτό θα γίνει χωρίς κανένα πρόστιμο μόνο με συμπληρωματική φορολογική δήλωση. Πρόκειται για πρακτική που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη περίπου κάθε πέντε χρόνια, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Την κατάθεση τροπολογίας προκειμένου να ελεγχθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές» που έχουν ως στόχο τη φοροαποφυγή.

Επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας, ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση.

Πηγές από το Μαξίμου σημειώνουν πως «το Eurogroup πρέπει να παραμείνει πολιτικό σώμα, δεν πρέπει να συζητάει τεχνικές λεπτομέρειες» και πως το ζητούμενο είναι «να έχουμε πολιτική πρόοδο».

Αναφέρουν ακόμη πως δεν θα συζητηθεί κανένα νέο κείμενο, καθώς υπάρχει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξειδικεύσει το πλαίσιο της εφαρμογής της.

Τα τεχνικά κλιμάκια

Υπενθυμίζουν ότι ο κ. Βαρουφάκης θα παρουσιάσει επτά μεταρρυθμίσεις και πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλουτίσει τη λίστα και με άλλες μεταρρυθμίσεις, «ορισμένες από τις οποίες θα κατατεθούν άμεσα στα τεχνικά κλιμάκια».

«Αυτές οι μεταρρυθμίσεις, μαζί με δεκάδες άλλες, θα αποτελέσουν μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση μέχρι τον Απρίλιο» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter