Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

6η Συνεδρίαση Κοινής Επιτροπής εκπροσώπων Ελλάδας-Κύπρου επί θεμάτων Έρευνας-Διάσωσης και COSPAS-SARSAT

IMG 3490

Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου επί θεμάτων έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε την 10-09-2015 στο Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ η 6η συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής εκπροσώπων Ελλάδας-Κύπρου επί θεμάτων Έρευνας-Διάσωσης και COSPAS-SARSAT.

Ως σημαντικότερο θέμα της συνάντησης χαρακτηρίστηκε η επικείμενη κύρωση της υπογεγραμμένης διακρατικής Συμφωνίας/Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα έρευνας-διάσωσης, η οποία θα ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα σε επιχειρησιακό επίπεδο συνεργασία των Κέντρων Έρευνας και Διάσωσης του Πειραιά και της Λάρνακας. Στο ίδιο πλαίσιο προτάθηκε η ανάπτυξη Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΣΕΔ Πειραιά και του ΚΣΕΔ Λάρνακας.

Ήταν έντονη η πρόθεση και των δύο χωρών για τη συνέχιση συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων-εμπειριών στο πλαίσιο της συμμετοχής σε διεθνείς συναντήσεις (COSPAS-SARSAT, ICAO-IMO) αλλά και σε ασκήσεις έρευνας-διάσωσης (ΝΕΜΕΣΙΣ, ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ, ΑΕΤΟΣ). Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν προγράμματα που βρίσκονται σε λειτουργία-εξέλιξη σχετικά με την έρευνα-διάσωση.

Τέλος, στο περιθώριο της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη και ολιγόλεπτη συνάντηση των εκπροσώπων της Κυπριακής πλευράς με τον Β' Υ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Νικόλαο ΠΑΤΡΙΝΟ, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας των Επιχειρησιακών Κέντρων Ελλάδας και Κύπρου καθώς και της πρόσφατης επιχειρησιακής συνεργασίας σε κοινές ασκήσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter