Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ιστορικό επίτευγμα» η ανάπλαση της ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Π. Λαφαζάνης.

lafazanis1 3

Ο κ Λαφαζάνης επισημαίνει τη σημασία της συγκεκριμένης πολιτικής πρωτοβουλίας, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τις προοπτικές που δημιουργούνται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών ολόκληρου του λεκανοπεδίου. «Οι πολίτες των πιο υποβαθμισμένων, ίσως, περιοχών του Λεκανοπεδίου αποκτούν πραγματική πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο και «ανακτούν» μια εξαιρετικού κάλλους παραθαλάσσια περιοχή 640 στρεμμάτων, ως χώρο πρασίνου, κοινωφελών έργων, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής», επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «ο Πειραιάς και οι υποβαθμισμένες περιοχές του, με μια έννοια, αλλάζουν σελίδα».
«Μια ιστορική ευκαιρία και ελπίδα ζωής βρίσκεται μπροστά μας, που καλούμαστε να την αξιοποιήσουμε πλήρως για να βελτιώσουμε το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας» τονίζει ο υπουργός ΠΑΠΕΝ.

Εν τω μεταξύ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης η Περιφέρεια Αττικής θα προκηρύξει άμεσα διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου στο παλαιό εργοστάσιο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Στόχος μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας να μετατραπεί η παραλιακή περιοχή γύρω από το παλιό εργοστάσιο της Δραπετσώνας σε χώρο πρασίνου και αναψυχής προς τη θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter