Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για τις μετακινήσεις - αποσπάσεις προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

poepls-logo

Αδιέξοδη χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.), την πολιτική της Διοίκησης στα θέματα του προσωπικού, που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις στη παραμεθόριο για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία «Για ακόμη μια φορά, το "μάρμαρο" καλούνται να πληρώσουν οι συνάδελφοι μετακινούμενοι, τους οποίους προτίθενται ν' αποζημιώσουν με τα 2/3 της ημερήσιας αποζημίωσης, δηλαδή με 19 ευρώ, διότι το αντίστοιχο κονδύλιο εξαντλήθηκε, παρότι ήταν σε όλους γνωστό οτι δεδομένης της οικονομικής κατάστασης κάποια στιγμή η στρόφιγγα θα έκλεινε.

Η ανικανότητα ολοκλήρωσης των μεταθέσεων του 2013 και κυρίως οι μαζικές αποσπάσεις - διαθέσεις από την παραμεθόριο προς την ηπειρωτική χώρα, καταργώντας τις διατάξεις του ΠΔ μεταθέσεων, οδήγησαν στις μετακινήσεις στα νησιά για την κάλυψη των κενών αυτών και στην κατασπατάληση χρημάτων, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των πραγματικών έκτακτων αναγκών του Σώματος».

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. καλεί την φυσική της ηγεσία άμεσα «ν' αποκαταστήσει τις αδικίες που συντελούνται, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτές να μην επαναληφθούν και να σταματήσει τώρα, η οποιαδήποτε σκέψη για την μείωση της ήδη πενιχρής ημερήσιας αποζημίωσης των μετακινούμενων».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter