Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυτοκίνητο- βόμβα εξερράγη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας

ekrixi-tte

Ισχυρή έκρηξη αυτοκινήτου, παγιδευμένου με 75 κιλά εκρηκτικά, σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα -στις 5:10 και 5:15- σε ιστοσελίδα και εφημερίδα.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά πυροτεχνουργοί και στη συνέχεια άνδρες της Αντιτρομοκρατικής για τις έρευνες. Το όχημα διαλύθηκε εντελώς από την έκρηξη, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.

Οι αξιωματικοί ερευνούν, μεταξύ άλλων, και τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχει γίνει καταγραφή των κινήσεων των δραστών.

Το όχημα είχε κλαπεί στις 6 Απριλίου και οι δράστες το είχαν τοποθετήσει απέναντι από την είσοδο του κτιρίου της ΤτΕ, στο οποίο διατηρούσαν τα γραφεία τους και οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο που άφησαν οι δράστες το αυτοκίνητο, απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση Ι.Χ. και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

Η μέρα και το σημείο το οποίο επελέγη για το συγκεκριμένο χτύπημα δεν είναι τυχαίο, καθώς την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών κάνει την πρώτη κίνηση εξόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές, ενώ την Παρασκευή επισκέπτεται την Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.

Επιπλέον, στις 10 Απριλίου 2010 οι Αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη των Μαζιώτη και Ρούπα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter