Κυρ10202024

Last updateΔευ, 21 Οκτ 2024 6am

Στο «στόχαστρο» του Ηνωμένου Βασιλείου ο «σκοτεινός» στόλος δεξαμενοπλοίων που μεταφέρουν Ρωσικό πετρέλαιο

0Tanker deck

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε χθες νέα εκστρατεία για τον έλεγχο του «σκοτεινού» στόλου δεξαμενοπλοίων της Ρωσίας που διέρχεται από την Μάγχη.
Το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζεται με το Κοινό Κέντρο Θαλάσσιας Ασφάλειας (JMSC) και την Υπηρεσία Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής (MCA) για να αμφισβητήσει τα σκάφη του σκιώδους στόλου με αυτό που η κυβέρνηση περιέγραψε ως «ύποπτη αμφίβολη ασφάλιση» για να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με την ασφαλιστική τους κατάσταση καθώς διέρχονται από τη Μάγχη. Η μη παροχή εγκεκριμένης ασφάλισης θα μπορούσε να οδηγήσει σε κράτηση πλοίων, δήλωσε χθες η κυβέρνηση.
Η Μάγχη βλέπει συνήθως περίπου 10 δεξαμενόπλοια σκιώδους στόλου να διέρχονται καθημερινά.
Ο Ντέιβιντ Λάμι, υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε χθες ότι ο σκιώδης στόλος θέτει τις ακτές σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο «σε κίνδυνο».
Το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε επίσης νέες κυρώσεις εναντίον 18 ρωσικών πετρελαιοφόρων και τεσσάρων μεταφορέων LNG χθες, τη μεγαλύτερη βρετανική δράση κυρώσεων μέχρι σήμερα κατά του σκιώδους στόλου της Ρωσίας με τη Sovcomflot, την κορυφαία ναυτιλιακή γραμμή της Ρωσίας, στο επίκεντρο του τελευταίου πακέτου κυρώσεων. Τα πετρελαιοφόρα που στοχοποιήθηκαν χθες έχουν μεταφέρει φορτία αξίας 4,9 δισ. δολαρίων μόνο τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter