Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Καραβιές» με παράνομους μετανάστες διασώζουν Ελλάδα και Ιταλία

metanastes italia

Αυξάνονται και πληθύνονται οι «επιχειρήσεις» διέλευσης της Μεσογείου παράνομων μεταναστών και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις διάσωσής τους από τα Λιμενικά Σώματα Ελλάδας και Ιταλίας. Ειδικότερα ξεπέρασαν τους 1.100 οι μετανάστες που έφτασαν κατά το τελευταίο τριήμερο σε ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, 38 σκάφη μετέφεραν από την Παρασκευή έως και νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 1.141 άτομα σε επτά νησιά σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Ο μεγαλύτερος όγκος από αυτούς αποβιβάστηκε στη Λέσβο, όπου, σε συνολικά 10 περιστατικά που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι λιμενικοί, συνελήφθησαν 304 άτομα.

Σχεδόν 4.100 μετανάστες που επέβαιναν σε αλιευτικά έχουν διασωθεί από το Σάββατο σε δεκάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στα νερά της Μεσογείου, σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή. Οι μαζικές αφίξεις συνεχίζονται καθώς οι διακινητές επωφελούνται των καλών καιρικών συνθηκών και της ήρεμης θάλασσας.

Τουλάχιστον δέκα μετανάστες έχουν περισυλλεγεί νεκροί. Από το Σάββατο έως νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής είχαν διασωθεί 3.690 μετανάστες σε 17 διαφορετικές επιχειρήσεις, υπό ιταλικό συντονισμό, στα νερά της Μεσογείου.

Τέλος σε επίπεδο ΕΕ δεν έχουν κοπάσει ακόμη οι αντιδράσεις κρατών μελών ως προς το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής και των ποσοστώσεων υποδοχής μεταναστών καθώς διαπιστώνονται σημαντικές διαφωνίες ως προς την φιλοσοφία αλλά και το κόστος της πολιτικής αυτής.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter