Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αθήνα και λιμάνι του Πειραιά

kapernaros-1

Άρθρο του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων κ. Βασίλη Καπερνάρου

Δυστυχώς έως σήμερα όταν μιλάμε για την ανάπτυξη της ναυτιλίας μας και όλων των δραστηριοτήτων γύρω από αυτή, αναφερόμαστε μόνο στον Πειραιά. Δεν είναι έτσι. Θεωρώ ότι η Αθήνα σε συνεργασία με τον Πειραιά μπορούν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο τουριστικό δίκτυο στην Ελλάδα μέσω της ναυτιλίας.

Ήρθε η ώρα να απεγκλωβιστούμε από την λογική της κλειστής κοινωνίας και να ανοίξουμε την πόρτα συνεργασιών.

Στο πρόγραμμά μας προβλέπουμε την δημιουργία ειδικής τουριστικής υπηρεσίας με βασικό άξονα τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα της πόλης, την προβολή τους με ευθύνη του δήμου και την προώθησή τους παγκοσμίως.

Από αυτό το δίκτυο υπηρεσιών δεν μπορεί να λείπει η ναυτιλία μας. Είναι πρόγραμμα που προβλέπει αμφίδρομα οφέλη και για την Αθήνα αλλά και για την ναυτιλία μας.

Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε έναν τεράστιο δρόμο με όχημα τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό και την μεταφορά των τουριστών στην Ελλάδα.

Για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας θα πρέπει να φροντίσουμε και εμείς από την πλευρά μας να ενισχύσουμε την ναυτιλία μας, να εντάξουμε τις επιχειρήσεις της στο πρόγραμμα προώθησης στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και να την διαφημίσουμε.

Έχει έρθει η ώρα που πρέπει να ανακαλύψουμε εμείς τους τρόπους που θα ενισχύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και αυτό είναι πολύ πιο δημιουργικό και ασφαλές από το να περιμένουμε τις ξένες επενδύσεις που ποτέ δεν έρχονται.

Με λύσεις που έχουν μελετηθεί και δεν απαιτούν κόστος και γραφειοκρατία μπορούμε να συνεργαστούμε και να αναπτυχθούμε γιατί πάντα πίστευα και πιστεύω ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας ξεκινά από τις πόλεις της.

* Ο κ. Καπερνάρος θα παρουσιάσει αύριο, Τρίτη 6 Μαΐου, επίσημα το πρόγραμμα του σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7μ.μ. στο ξενοδοχείο «Electra Palas» Νικοδήμου 18-20 στην Πλάκα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter