Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Όλα μου τα καράβια αρμενίζουνε

lazarou

«Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας» είπε ο Χίλων (ή Χείλων) ο Λακεδαιμόνιος (600 - 520 π.Χ.).Και αποδείχθηκε παντοιοτρόπως στη διαδρομή του χρόνου ότι είχε δίκιο.

Γιατί πώς να εξηγήσεις ότι από την μία χαρακτηρίζει πυλώνα (εκ των εννιά) την ναυτιλία στο Eurogroup για την ανόρθωση της οικονομίας και από την άλλη «τορπιλίζεις» τον πυλώνα με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται.

Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ναι μεν τα βαπόρια πλέουν στις ίδιες θάλασσες αλλά δεν είναι όλα τα βαπόρια τα ίδια. Γιατί διαφορετικά όποιος το ισχυριστεί απλά «τα κάνει θάλασσα».

Για το ιστορικόν του πράγματος: Όταν τον ρώτησαν, τον Χείλωνα, τι είναι πιο δύσκολο στον άνθρωπο, απάντησε: «Τα απόρρητα σιωπάν, χολήν ευ διαθέσθαι και αδικούμενον δύνασθαι φέρειν»......το πιο δύσκολο για τον άνθρωπο, είναι να κρατά μυστικά, να συγκρατεί τα νεύρα του και να υποφέρει την αδικία. Και στη Μιαούλη έχουν επιλέξει το «δύνασθαι φέρειν». Ουέ και επιλέξουν την άλλην...

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter