Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Αποχαιρετιστήριο» προς... γνώση και συμμόρφωση

lazarou

Αντιγράφουμε από την Καθημερινή της Κυριακής.

«... Ο 21ος αιώνας είναι μία εποχή για άνοιγμα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Οι Έλληνες πάντα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κάθε εποχή. Η θάλασσα συγκεντρώνει τα νερά από τα ποτάμια. Η Ελλάδα καλλιεργεί καλές σχέσεις με διάφορους παράγοντες και εκμεταλλεύεται σε μέγιστο βαθμό τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Από τα παλιά χρόνια η Ελλάδα έχει γίνει κόμβος ναυτιλίας, εμπορίου και διακίνησης ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Προς το παρόν βρισκόμαστε στο κατώφλι του νέου γύρου προσαρμογής της διεθνούς βιομηχανικής διαίρεσης, ενώ το γεωγραφικό πλεονέκτημα της Ελλάδας ως το σταυροδρόμι των τριών ηπείρων έχει αναδειχθεί ακόμη πιο χαρακτηριστικά. Με την αναζωογόνηση του λιμανιού του Πειραιά και τις συνεργασίες του με την Hewlett- Packard, τη Huawei και άλλες διεθνείς επιχειρήσεις, αποδεικνύεται το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει βρει την κατάλληλη στιγμή για να μετατρέψει το γεωγραφικό της πλεονέκτημα σε ανταγωνιστικότητα. ...»

Πρόκειται για τμήμα άρθρου του κ. Ντου Τσιγουέν πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα. Και εύλογα ο αναγνώστης θα αναρωτηθεί γιατί αναφέρει αυτά που αναφέρει ο κ. Τσιγουέν. Και για να αποφευχθούν άλλου είδους σκέψεις ο ίδιος στο άρθρο του, που χρήζει πολλαπλών αναγνώσεων λόγω συμπυκνωμένων νοημάτων, προλογίζει ως ακολούθως: « Όταν οι αγαπημένοι αναγνώστες θα διαβάζουν το άρθρο αυτό, θα έχω επιβιβαστεί στην πτήση επιστροφής στο Πεκίνο μετά την ολοκλήρωση της θητείας μου στην Ελλάδα για δύο χρόνια και πέντε μήνες.

Εδώ και ένα μήνα αποχαιρετώ τους Έλληνες φίλους με στενοχώρια και μου κάνουν την ίδια ερώτηση: ως ένας Κινέζος φιλέλληνας πως βλέπω την προοπτική της Ελλάδας ; Η απάντηση μου είναι ότι είμαι σίγουρος για το μέλλον της Ελλάδας. ...»

Δύο χρόνια και πέντε μήνες θητείας άρκεσαν στο Κινέζο διπλωμάτη να κατανοήσει τη δυναμική και τις δυνάμεις που έχει αυτή η χώρα. Και να πιστέψει σε αυτή. Και να τις περιγράψει όχι ερχόμενος να αναλάβει το πόστο αλλά φεύγοντας... Κάποιοι άλλοι εδώ επιμένουν στην Ελλάδα να παραμένουν επιεικώς απλά διαχρονικά μετεξεταστέοι...

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter