Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Gastarbeiter οι... Γερμανοί

lazarou

Πουλούσαν ότι είχαν και δεν... είχαν στις δύο μεταπολεμικές δεκαετίες οι Έλληνες για να πάνε στη Γερμανία Gastarbeiter. Και εσχάτως ελέω οικονομικής κρίσης και άλλοι συντοπίτες, επί το ευρωπαϊκότερο, το επιχείρησαν και το επιχειρούν. Αλλά το θέμα δεν είναι εδώ.

Αλλά αυτό που αποκάλυψε έρευνα – δημοσκόπηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων GfK. Που εμφανίζει ότι το 35% των Γερμανών (περίπου το 1/3) έχει σκεφτεί να εγκαταλείψει την πατρίδα του για μια άλλη... χώρα.

Τα δύο βασικότερα κίνητρα, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ, που παρέθεσαν οι ερωτηθέντες ήταν ο έρωτας... και οι επαγγελματικές ευκαιρίες... Σύμφωνα με την γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis, περίπου 140.000 Γερμανοί είχαν φύγει για το εξωτερικό το 2011 ενώ 55% των Βερολινέζων έχει σκεφθεί να φύγει για το εξωτερικό.

Για επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα της κρίσης δεν ξέρω. Αλλά εκείνο το τραγουδάκι που έλεγε «...λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου...» μου έκανε «κλίκ» καθώς πάντα σύμφωνα με την έρευνα 35% των γυν

αικών απάντησαν ότι «η αγάπη» αποτελεί το κυριότερο κίνητρο για να φύγουν από την χώρα τους. Μπας και εκείνο το «ας μπέτε» της γνωστής ελληνικής ταινίας είναι το τέλος των βασάνων για την Ελλάδα. Τι στην ευχή μία ελληνο-γερμανική σύσφιξη σχέσεων μπορεί και να αλλάξει τα δεδομένα. Η Ευρώπη των πολιτών, της παγκοσμιοποίησης κλπ, κλπ, κλπ... Γιατί όπως και να έχει διαφορετικά είναι να έχεις θείο το Σόϊμπλε... Ή όχι;

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter