Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στολίζουν ...καράβι

lazarou

Εφοπλισμός, θάλασσα, ναυτοσύνη, ναυτική παράδοση. Έννοιες παρεξηγημένες η κάθε μία μόνη της και όλες μαζί αντάμα, σε μία χώρα που το μόνο δυνατό της στοιχείο, η μόνη εξωστρεφής της δραστηριότητα, η μόνη δραστηριότητα σε παγκόσμια κλίμακα είναι η ναυτιλία. Η μεγάλη ναυτιλία μίας μικρής – η ετοιμολογία του μικρός στα λεξικά είναι αξιόλογη- χώρας που είχε ειπωθεί κάποτε.

Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά; Απλά κάποιοι Δήμοι της χώρας αποφάσισαν να «στολίσουν» φέτος... καράβι. Σημειολογικό; Βαθειά ειρωνικό; Συνειρμικές παραδοχές για την οικονομία; Ουδείς γνωρίζει...

Τώρα δεν απομένει παρά να ακούσουμε και τη μουσική –«χαλί» στη δημοσιογραφική ορολογία- που θα τα συνοδεύει.

«...Καράβια αλήτες μας σφύριξαν κάτι. Μας είπαν ελάτε, μας έκλεισαν το μάτι. Μπροστά μας περνάνε, μα δε σταματάνε. Τα άσπρα πανιά τους δεν ήταν για μας. Καράβια περάσαν, χαθήκαν στα βάθη. Γιατί μας γελάσαν κανείς δε θα μάθει. Ανάποδη μέρα, τα τράβηξε πέρα. Σ' αυτό το λιμάνι δεν φεύγει κανείς...».

Ή «Καράβια βγήκαν στη στεριά, και πιάσανε τα όρη, ποιος είδε βάρκα στο Χελμό, στο Μέτσοβο βαπόρι...». Διαλέξτε γιορτές έρχονται....

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter