Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μ. Λάμπρου: Διευκρινίσεις για το δεύτερο νηολόγιο

labrou-11

Από τον κ. Μιχάλη Λάμπρου λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, με την οποία απαντά σε σχετικό άρθρο του TheSeaNation, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια.

«Αγαπητέ κύριε Σκορδίλη,

Διάβασα τα σχόλιά σας στο άρθρο μου στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και χαίρομαι ιδιαίτερα που ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος του ναυτιλιακού ρεπορτάζ, ένας παλιός φίλος και συνεργάτης από τα χρόνια της Ναυτεμπορικής, όχι απλά διαβάζει, αλλά μελετά τα άρθρα μου στον ημερήσιο και στον εβδομαδιαίο τύπο. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Θέλω όμως να κάνω μια διευκρίνηση.

Ουδέποτε ανέφερα ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός της κος. Θεόδωρος Βενιάμης, συμφωνεί ή συμμερίζεται τις καθαρά προσωπικές μου απόψεις για την ανάγκη ίδρυσης δευτέρου Ελληνικού νηολογίου.

Θεωρώ επίσης ότι ο κατ' εξοχήν αρμόδιος παραλήπτης για παρόμοια θέματα της Ελληνικής Ναυτιλίας είναι ο εκάστοτε Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και γι' αυτόν τον λόγο απευθύνομαι προς εκείνον.
Συμφωνώ απόλυτα με την παρατήρησή σας για ενίσχυση με αναγκαίες εφαρμογές σύγχρονων πολιτικών για μια ανταγωνιστική Ελληνική Ναυτιλία πλοίων όλων των κατηγοριών.

Συμπεραίνω ότι εννοείτε κάποια διάταξη παρόμοια με αυτήν του άρθρου 19 που δεν ψηφίστηκε κατά τη συζήτηση του νομοθετικού διατάγματος για την αναδιάρθρωση λειτουργιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Τέλος, θέλω να υπογραμμίσω ότι πιστεύω πως ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και ο καθένας μπορεί να εκφράζει ευθαρσώς τις προσωπικές του απόψεις χωρίς φόβο και πάθος και πάντα με ευπρέπεια. Αυτό προσπαθώ να προσφέρω στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής και της Ελληνόκτητης Ναυτιλίας από το 1960 που πρωτοπερπάτησα στην Ακτή Μιαούλη.

Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Λάμπρος
Γενικός Διευθυντής
MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES INC.,»

Σ.σ.: Επιτρέψτε μου ένα μικρό σχόλιο επί της επιστολής του κ. Λάμπρου.

Είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο ότι ο καθένας από εμάς έχει κάθε δικαίωμα – κατά την προσωπική μου άποψη – και υποχρέωση να διατυπώνει ελεύθερα και ανεμπόδιστα τη γνώμη του για όποια θέμα, μικρό ή μεγάλο, εκτιμά ότι αγγίζει την σφαίρα των ενδιαφερόντων του. Σε κανένα σημείο του σχολιασμού που έκανα επί των θέσεων που διατύπωσε ο κ. Λάμπρου, τον οποίο και τιμώ και σέβομαι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά από παλαιόθεν, δεν υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο και πραγματικά απορώ γιατί ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να το επισημάνει.

Προφανώς ο κ. Λάμπρου αναφέρθηκε στο λεπτό αυτό ζήτημα ακριβώς επειδή σχολίασα τις θέσεις που διατυπώνει. Την κίνηση μου αυτή την εξέλαβε ως παρέμβαση μου στο τι θα λέει, σε ποιούς και ποιόν τρόπο.

Αυτό όμως είναι κάτι που δεν ισχύει.

Αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα είναι το ότι όπως ο κ. Λάμπρου έχει κάθε δικαίωμα να διατυπώνει ελεύθερα και ανεμπόδιστα τη γνώμη του, κατά την ίδια ακριβώς λογική έχουμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι κάθε δικαίωμα να σχολιάζουμε τις θέσεις του.

Όταν εκτιμούμε πως είναι ορθές να τις επιβραβεύουμε και να φροντίζουμε για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση τους στην Ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια και όταν δεν είναι ορθές (πάντα με βάσει τις δικές μας εκτιμήσεις οι οποίες έχουν νόημα μόνο όταν συνοδεύονται από επιχειρήματα), να τις επισημαίνουμε και να ασκούμε την κριτική μας. Σκληρή μεν κάποιες φορές, πάντα καλόπιστη δε.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter