Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έρχονται στα λόγια του ελληνικού εφοπλισμού...

lazarou

Κάλιο αργά παρά ποτέ λέει ο λαός και κάτι θα ξέρει. Σύμφωνα με τα στοιχεία κινητήριο δύναμη την παραγωγή, την εξωστρέφεια και τις επενδύσεις χαρακτήρισε σε υπόμνημά της στον πρωθυπουργό η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) σχολιάζοντας έμμεσα πλην σαφώς τα των αξόνων ανάπτυξης της οικονομίας και ανάσχεσης της ύφεσης.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι πάγια «υπενθύμιση-επισήμανση» της ναυτιλιακής κοινότητα της χώρας την τελευταία δεκαετία και πλέον, είναι το εξωστρεφές των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω δοκιμάζονται σε παγκόσμια κλίμακα και στη βάση λογικής του ανταγωνισμού "free and fair competition" που τις διαπνέει.

Η καθιέρωση ενός απλού, δίκαιου και ανταγωνιστικού φορολογικού καθεστώτος που επιζητεί η ΚΕΕΕ ουσιαστικά συμπλέει με το πάγιο αίτημα για την ανάπτυξη ενός σταθερού συστήματος ώστε να είναι δυνατή η αποτίμηση του επενδυτικού ρίσκου, των κινδύνων αλλά και του ισοζυγίου κερδών προς απόσβεση επένδυσης και ορίζοντα κερδοφορίας.

Μάλιστα πολυποίκιλα ρεπορτάζ που περιστράφηκαν στη συνάντηση οικονομικού παράγοντα της ΕΕ με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο περίφημο «δείπνο της Βουλιαγμένης» αναφέρθηκαν οι αναγκαίοι για το επιχειρείν άξονες μεταξύ των οποίων η εξωστρέφεια του χαρακτήρα των δραστηριοτήτων, το σταθερό του φορολογικού περιβάλλοντος αλλά και μία άλλη δέσμη θεμάτων που αποτελούν «κοινή γνώση» για την επιχειρηματική κοινότητα.

Αξίζει τέλος να υπενθυμιστεί ότι προ ετών σε σύσκεψη που είχε συμβεί στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, η ναυτιλιακή κοινότητα είχε καταστήσει κοινωνό το πολιτικό σύστημα του πλαισίου που απαιτείται για την «σύνδεση» της ναυτιλίας με πτυχές της ελληνικής οικονομίας .

Tο οποίο και εξακολουθεί να τελεί υπό συζήτηση.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter