Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νιός ήμουν και....

lazarou

«Νιός ήμουν και γέρασα κι΄ άσπρισαν τα μαλλιά μου». Που κολλάει θα μου πείτε τώρα αυτό; Μα στις κατ' έτος, συνεπείς, την τελευταία δεκαπενταετία και πλέον, εκθέσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων για τα στραβά και ανάποδα των νησιωτικών κατά κύριο λόγο λιμένων, όπου καλούνται επιβατηγά οχηματαγωγά ταχύπλοα και μη της ακτοπλοΐας να «πιάνουν».

Στη σούμα των προβλημάτων έχουμε και λέμε: λιμενολεκάνες ικανές για να ρεμετζάρουν μηχανότρατες. Ντόκα με υποσκαφές που θα τις ζήλευε και το καλύτερο Ελβετικό τυρί και «θεωρητικά βυθίσματα.

Φωτοσημάνσεις ανύπαρκτες απέναντι στα πολύχρωμα λαμπιόνια των καταστημάτων με τα τραπεζάκια «παρά Θιν αλός (γαλλιστί έχει δώσει σε παραφθορά λόγου λέξη εμπίπτουσα στις διατάξεις περί ασέμνων) σε άλλο πράγμα που προσμοιάζει της καταστάσεως.

Και σε όλα αυτά ο εκάστοτε μπάρμπα- Μήτσος που «αποπλέει» με το τρεχαντιράκι του όποτε του τη δώσει και κατά προτίμηση όταν έχει βαπόρι, κάτι ιστιοπλοϊκά με «μόλα καδένα» και «λάσκα» πρύμνη πλώρη και την κυρία Ευτέρπη που καμαρώνει το «σπυριάρικο» να κόβει φούρλες με το τζετ σκι του οποίου την τελευταία δόση χρωστάει ακόμη στην Τράπεζα μπροστά από το παπόρι που νομίζει ότι του σφυρίζει χαρούμενα...

Τώρα στην εικόνα προσθέστε και κάνα δύο «εξαϋλωμένους» Λιμενικούς που τρέχουν πανικόβλητοι να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. «Κουλέρ λοκάλ» θα πείτε να δικαίως. Αυτό όμως αν το διηγηθείτε σε Εγγλέζο καπετάνιο ένα είναι σίγουρο. Ότι θα σταυροκοπηθεί και θα αρνηθεί και ότι μισθό και αν του προσφέρουν για να πάει βαπόρι στα νησιά. Για τους Γερμανούς δε δεν το συζητάμε. Θα είχαν βγάλει τα «Λούνκερ» από τα θηκάρια και θα πυροβολούσαν αδιακρίτως....

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter